Στις τέσσερις, σκοτεινές, ημέρες που προηγήθηκαν από το τριπλό φονικό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα κρύβεται -όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές- το μυστικό για το κίνητρο του Αιγύπτιου μακελάρη.

Τα ερωτήματα παραμένουν για το πότε ο 76χρονος μακελάρης πήρε την απόφαση να σκορπίσει τον θάνατο, τι έκανε στην Αθήνα τα τελευταία 24ωρα και πότε θόλωσε και αποφάσισε να φτάσει οπλισμένος στα γραφεία της ναυτιλιακής για να σκοτώσει την άτυχη Μαρία Καρνέση.

Είναι οι 4 μέρες που προηγήθηκαν από το έγκλημα και οι Αρχές θεωρούν ότι κρύβονται πιθανότατα ουσιαστικές απαντήσεις. Είναι οι τελευταίες κινήσεις του 76χρονου δράστη και της γυναίκας που έβαλε στο στόχαστρο.

Τίποτα δεν προμήνυε το πρωί του Σαββάτου το τι θα επακολουθήσει. Δύο 24ωρα μετά η Μαρία Καρνέση πάλευε για τη ζωή της μέχρι τελευταία στιγμή.

«Κατευθείαν από πάνω ξεκίνησε (από τη Μαρία Καρνέση). Κατέβηκε η κυρία Μαρία, ο Θεός να τη συγχωρέσει, κάτω τρέχοντας και φώναζε "βοήθεια, πεθαίνω" και κράταγε κάτι μαύρο. Δεν θυμάμαι αν ήταν τσάντα ή τηλέφωνο κομμένο», αναφέρει μαρτυρία στο Live News.

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ήταν αχώριστοι

Τα πάντα ήταν διαφορετικά το 2019. Όπως αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο δολοφόνος και η Μαρία Καρνέση είχαν τόσο καλές σχέσεις που εκείνο το καλοκαίρι έκαναν μαζί διακοπές. Στην παρέα τους και η αδελφή της, Δέσποινα, με τον σύζυγό της, Αντώνη Βλασσάκη.

Τα επόμενα χρόνια έρχεται η ρήξη, αλλά οι γέφυρες του δράστη με την οικογένεια Καρνέση δεν κόπηκαν.

Αν και ο μακελάρης απολύθηκε από τη ναυτιλιακή τον Μάρτιο του 2023, ο ίδιος δεν έπαψε να επισκέπτεται τις αδερφές Καρνέση ανά τακτά διαστήματα.

Στο σπίτι που έμενε στη Γλυφάδα, πάντως, το οποίο δεν ανήκε ούτε στη ναυτιλιακή εταιρεία ούτε στη Μαρία Καρνέση, οι επισκέψεις του τα τελευταία χρόνια ήταν σπάνιες, όπως λένε στο Live News κάτοικοι της περιοχής.


Η αντίστροφη μέτρηση για το μακελειό της Γλυφάδας

Ακόμα και μετά την απόλυσή του, τον Μάρτιο του 2023, ο Αιγύπτιος δολοφόνος μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Πεταλιούς και Αθήνα.

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, 4 μέρες πριν από το μακελειό. Ο 76χρονος δολοφόνος ξεκινάει από τους Πεταλιούς για να συναντήσει τη Δέσποινα Καρνέση.

Όπως λέει στο Live News ψαράς που ταξίδεψε μαζί του, ο Αιγύπτιος ήταν ασυνήθιστα προβληματισμένος εκείνη τη μέρα.

Το αν η συνάντηση με τη Δέσποινα Καρνέση έγινε στην Αθήνα, είναι κάτι που μπορεί να αποσαφηνίσει μόνο η ίδια, όταν καταθέσει στην Αστυνομία. Ο 76χρονος πάντως, ακριβώς μία εβδομάδα πριν, βρισκόταν στην πρωτεύουσα και η αντίστροφη μέτρηση για το στυγνό έγκλημα είχε ήδη ξεκινήσει.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Η Μαρία Καρνέση πηγαίνει βόλτα με τον οικογενειακό γιατρό και στενό της φίλο. Όπως λέει στο Live News ο ίδιος, η 75χρονη δείχνει και εκείνη χαμένη στις σκέψεις της.

 «Το Σάββατο ήταν διστακτική. "Κάτσε στον βράχο να ξεκουραστώ", λέει και έβλεπε το πέλαγος», ανέφερε ο γιατρός. 

Διαβάστε επίσης: Γλυφάδα: Απαρηγόρητη η Δέσποινα Καρνέση στις κηδείες της αδελφής και του συζύγου της

Ο γιατρός ήταν ένας από τους στενότερους φίλους της αδικοχαμένης γυναίκας. Ο ίδιος μάλιστα έχει ακόμα καρφιτσωμένο το σημείωμα που του είχε στείλει με ευχές στη γιορτή του.

Τι συνέβη μία μέρα πριν από το φονικό; Ποιους συνάντησε στην Αθήνα ο 76χρονος δολοφόνος; Πότε έγινε το ραντεβού του με τη Δέσποινα Καρνέση; Και σε ποιους είχε μιλήσει γι' αυτά που μετέτρεψαν τον σεβασμό και την εκτίμησή του σε τεράστιο μίσος για τη Μαρία Καρνέση;

 «Εκεί ήμουν και όταν τους σκότωσε. Φώναζε (στον Βλασσάκη) "και εσύ θέλεις να με βγάλεις έξω;", είπε. Επί λέξει, αφού δίπλα μου ήταν, στην ντουλάπα ήταν. Δίπλα μου ακριβώς, το ότι γλιτώσαμε και εμείς Θεού θαύμα ήταν», αναφέρει μαρτυρία στο Live News.

Ο 76χρονος πήγε νωρίς το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής οπλισμένος, αποφασισμένος να βάψει τα χέρια του με αίμα.

Η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση θεωρείται κομβικής σημασίας για τους αστυνομικούς. Είναι το πρόσωπο-κλειδί, εκείνη που μπορεί είτε να επιβεβαιώσει είτε να διαψεύσει μια σειρά από υποψίες για τα κίνητρα του μακελειού στη ναυτιλιακή της Γλυφαδας.