Επέλεξαν να ζουν σε ένα λαγούμι βάθους 30 μέτρων. Γονείς με τα παιδιά τους αποκόπηκαν από τον αστικό ιστό και ζουν μόνοι της σαν πρωτόγονοι.

Το MEGA βρέθηκε μέσα σε στο χωριό Μάννα Κορινθίας, στο  ιδιότυπο κοινόβιο, στο λαγούμι στην ορεινή Κορινθία. Εκεί σε βάθος 30 μέτρων ζει τα τελευταία χρόνια οικογένεια με πέντε παιδιά. Κυκλοφορούν με τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα, σαν πρωτόγονοι.

 «Εμείς ζούμε εδώ ειρηνικά, είμαστε εδώ πάνω για να βρούμε την ησυχία μας, τα έχουμε καλά με όλη τη γειτονιά, μας αφήνουν τα χωράφια τους να τους τα προσέχουμε», δηλώνει η γυναίκα. «Δεν είναι λαγούμι, απλά ανοίξαμε έναν εξαερισμό που είναι κάτω από τη γη. Εδώ είμαστε στα 6 μέτρα περίπου. Είναι απλά για να μη μουχλιάζουν οι εικόνες γιατί είναι κάτω από τη γη το εκκλησάκι». 

Διαβάστε επίσης: Κόρινθος: Σοκάρουν οι εικόνες από το "λαγούμι" που έμενε η πολύτεκνη οικογένεια

Στο σπίτι που ζει η οικογένεια, πάνω μένουν τα παιδιά, στο βάθος είναι η εκκλησία ή το λαγούμι που οδηγεί στο πίσω μέρος του βουνού. Εναλλακτική ιατρική, εναλλακτικοί τρόποι ενέργειας, εναλλακτικοί τρόποι τροφής. Οι άνθρωποι που ζουν εδώ, δεν έχουν καμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής.

Πριν από λίγες ημέρες, τέσσερα μέλη της οικογένειας συνελήφθησαν για εμπρησμό αγροτικού αυτοκινήτου.

Κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας για επίθεση. Είχε προηγηθεί άγριος τσακωμός όπου χρησιμοποιήθηκε και όπλο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

 «Κάποια στιγμή είχε βρει το σκυλί ένα γουρούνι, όταν κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο για να πάμε για το γουρούνι ακούσαμε μία φωνή από πάνω ένα αυτοκίνητο καίγεται. Είχε βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο, στην καρότσα. Έτρεξα επάνω την έσβησα με χίλια βάσανα κάηκε και το χέρι μου. Κάποια στιγμή του φωνάξαμε: «Τι κάνεις; Τρελός είσαι;», μας τουφέκισε».


Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με τη συμβολή ΕΚΑΜ από την Αθήνα έφθασαν στο σημείο για να δουν τι έχει συμβεί. Δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια με ξύλα και όπλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

 Στο σπίτι- λαγούμι βρέθηκαν: 1 αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, 1 αυτοσχέδιο πολεμικό τυφέκιο και 1 τσεκούρι.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.