Με ένα πολύ και βαθιά συγκινητικό μήνυμα, η Δέσποινα Καρνέση αποχαιρέτησε τόσο τον αγαπημένο της σύζυγο Αντώνη Βλασσάκη όσο και την αδελφή της Μαρία Καρνέση. «Ατέρμων πλεύση η ζωή. Είθε η μετάβαση να είναι ομαλή. Σε αγαπώ» ήταν το μήνυμα πάνω στην κορδέλα σε ένα σεμνό στεφάνι λουλουδιών, το οποίο αποτέθηκε στους τάφους. Χθες στις 2.00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Κοιμητήριο της Βούλας τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, ενώ η ταφή πραγματοποιήθηκε στον οικογενειακό τάφο των Καρνέσηδων.

Διαβάστε σχετικά: Μακελειό στη Γλυφάδα: “Ο καπετάνιος θρηνεί τον χαμό της αδελφής του και του κουνιάδου του” – Τι λέει ο δικηγόρος του Σπύρου Καρνέση

Η Δέσποινα Καρνέση ήταν παρούσα. Προσπαθούσε να κρύψει το πρόσωπό της αλλά και τη θλίψη της για το διπλό κακό που τη βρήκε. Εκεί και τα παιδιά της αδικοχαμένης Μαρίας και λοιποί συγγενείς. Απών όμως ήταν ο αδελφός της, Σπύρος Καρνέσης, ο οποίος βρίσκεται στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Ο πάλαι ποτέ κραταιός άνδρας της ελληνικής ναυτιλίας, κατά πληροφορίες, φέρεται να μην μπορεί να ταξιδέψει για λόγους υγείας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την κατάληξη της τρομερής και φονικής επίθεσης του 76χρονου Αντέλ Αριστείδη Ελ Μπουράι, την περασμένη Δευτέρα, στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση στη Γλυφάδα. Μέχρι και χθες, η έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε αυτό το ανεπανάληπτο μακελειό παρέμενε στάσιμη.

Τι αναμένεται

Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των εμπλεκόμενων μαρτύρων έχει δώσει κατάθεση, από το παζλ των Αρχών λείπουν τουλάχιστον δύο κομμάτια. Το ένα αφορά στη Δέσποινα Καρνέση, η οποία αρχικά ήταν αρνητική στο να δώσει πληροφορίες, κάτι που έχει να κάνει σαφώς με τη συναισθηματική φόρτιση και το πένθος της. Εκτιμάται από τις Αρχές πως μέσα στις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα εξομαλυνθεί, ιδίως μετά τις κηδείες του συζύγου και της αδελφής της. Οι άνθρωποι της Ασφάλειας αντιμετωπίζουν με λεπτότητα το ζήτημα και περιμένουν την ώρα που εκείνη θα πάρει το θάρρος να δώσει την κατάθεση. Άλλωστε, πέραν των συγγενών της, χάθηκε ένας ακόμη άνθρωπος, ο καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης, ο οποίος με αυτοθυσία έπεσε πάνω στο δράστη και ύστερα αυτόχειρα, προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω καταστροφή.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι η αδελφή του 76χρονου δράστη της τριπλής ανθρωποκτονίας. Είναι ένα πρόσωπο-κλειδί, που μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες από την οπτική του 76χρονου Άρη. Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελούσε συνδικαιούχο σε τραπεζικό λογαριασμό του 76χρονου. Αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί στην τράπεζα Citibank της Ελβετίας και είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση πως μέσω αυτού είχαν διακινηθεί περίπου 1.500.000 ευρώ.

«Κλειδί» το κίνητρο

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τις αστυνομικές αρχές να δοθεί ξεκάθαρη εικόνα για το κίνητρο του 76χρονου. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να κλείσει και τυπικά η υπόθεση. Ωστόσο, μέχρι τότε, υπάρχουν κάποια στοιχεία και κάποια ερωτήματα που παραμένουν ασύνδετα και αναπάντητα. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως δεν ξεκαθαρίζεται μέχρι σήμερα για ποιο σπίτι μιλούσε (σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων) ο 76χρονος Άρης, όταν εκπλήρωνε το μακάβριο σκοπό του ωρυόμενος.

Θυμίζουμε πως την ώρα που πυροβολούσε, φώναζε «ποιος θα με διώξει από το σπίτι μου;», δήλωση που προκάλεσε σύγχυση για το αν μιλούσε κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Επίσης, αναπάντητο μένει το ερώτημα σχετικά με τις σχέσεις και τις επαφές που είχε ο Άρης με τα δύο από τα αδέρφια Καρνέση.

Ενώ ήταν εξαρχής γνωστό πως με τον Σπύρο Καρνέση οι σχέσεις ήταν άριστες, είχε δοθεί η εντύπωση πως δεν ισχύει το ίδιο με τη Μαρία και τη Δέσποινα. Ωστόσο, πληροφορίες ανέφεραν πως τόσο εκείνες και ο σύζυγος της δεύτερης, Αντώνης Βλασσάκης, όσο και ο 76χρονος Άρης περνούσαν καιρό μαζί κάνοντας παρέα, ακόμη και καλοκαιρινές διακοπές και μάλιστα όχι πολύ παλιά. Στο ίδιο πλαίσιο υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Άρη να είχε τηλεφωνική ή ακόμη και διά ζώσης επικοινωνία με τη Δέσποινα Καρνέση, περίπου τρεις με τέσσερις ημέρες πριν από το τραγικό περιστατικό. Όλα αυτά αναμένεται να απαντηθούν τόσο από τις εκκρεμείς καταθέσεις, όσο και από τις απαντήσεις των αρμόδιων φορέων για την άρση του τηλεφωνικού και του τραπεζικού απορρήτου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το προσωπικό ύφος στο κίνητρο της δολοφονίας κάθε άλλο παρά έχει αποκλειστεί από τις Αρχές. Άλλωστε, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. επιμένουν πως ένας άνθρωπος που δείχνει τόσο μένος και τόση επιμονή για να εκτελέσει τα θύματά του, ιδίως στην περίπτωση της Μαρίας Καρνέση, δείχνει κι έντονη συναισθηματική φόρτιση.

* Δημοσιεύθηκε στην Ontime