Στο κλείσιμο τόσο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης όσο και των τοπικών παραδρόμων, από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες, προχώρησαν οι αγρότες με αποτέλεσμα εκατοντάδες αυτοκίνητα να εγκλωβιστούν και στα δύο ρεύματα και να έχουν ακινητοποιηθεί.

Στο στρατηγικό σημείο του Μπράλου, παράταξαν από το μεσημέρι της Κυριακής (18/2) τα τρακτέρ τους οι αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης, προχωρώντας μαζί με αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, της δυτικής Λοκρίδας και του Δομοκού σε συμβολικό αποκλεισμό του ΠΑΘΕ αλλά και του Ε65.

Όπως αναφέρει το lamiareport, εκατοντάδες αγρότες ξεκίνησαν την πορεία τους γύρω στις 11:30 στους παραδρόμους, ενώ λίγο μετά τις 12:20 ξεκίνησε η βραδυπορία των οχημάτων από το 195ο χλμ και στο ρεύμα προς Λαμία.

Ακολούθησε βραδυπορία από το 205ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα και κλείσιμο του συνδετήριου με τον Ε65, δρόμος που έκλεισε από τον κυκλικό κόμβο Σταυρού από την αστυνομία.

LamiaReport.gr: Οι αγρότες στην εθνική οδό με τα πανό τους

Σε λίγα λεπτά οι αγρότες είχαν ανεβεί στην εθνική οδό και πριν τη 1 το μεσημέρι είχε κλείσει ο εθνικός δρόμος και είχαν ήδη δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στον παράδρομο που έφτασαν μέχρι τη Λαμία. Αιτία τα μεγάλα οχήματα που σε συνδυασμό με τους παραταγμένους αγρότες δεν μπορούσαν να διέλθουν με ασφάλεια από το σημείο.

LamiaReport.gr: Έκλεισαν ΠΑΘΕ και  Ε65 στο ύψος του Μπράλου

Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στον ΠΑΘΕ και στο ύψος της Θήβας, από αγρότες και πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατάργηση του Πρωτοδικείου.