Σε συγγενικό τους πρόσωπο βρίσκονται, τα παιδιά του 45χρονου «Παλαιοχριστιανού» ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα την Κυριακή στην Ορεινή Κορινθία. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στις Αρχές τα παιδιά είναι στη γιαγιά τους και είναι καλά στην υγεία τους.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εκκίνηση των διαδικασιών σχετικά με το εάν θα παραμείνουν υπό την επιμέλεια των γονιών τους ή αν εκείνοι είναι ακατάλληλοι για να μεγαλώσουν παιδιά, αλλά και το πότε θα πρέπει να εγγραφούν στο σχολείο.

Άλλωστε, έως τώρα τα παιδιά, που ζούσαν σε λαγούμια και σπηλιές χωρίς ρεύμα δεν φοιτούσαν στο σχολείο, γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές αναζητούσαν από την πρώτη στιγμή, τον 13χρονο γιο της οικογένειας, και την 6χρονη αδερφή του, ενώ είχαν εξαφανιστεί και τα ίχνη της 22χρονης μεγάλης κόρης, η οποία έχει παιδί μόλις ενός έτους.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8enjt8nmzd)


Ορεινή Κορινθία: Στο «Παίδων» ο 15χρονος γιος της οικογένειας


Υπενθυμίζεται ότι με εντολή εισαγγελέα ο 15χρονος που βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του απομακρύνθηκε από την οικογένεια και αποφασίστηκε αρχικά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων» της Αθήνας. Αρχικά, παρά τις ερωτήσεις της κοινωνικής λειτουργού και της αστυνομίας ο 45χρονος δεν αποκάλυψε που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

"Όλοι λένε στο σχολείο πως να γίνει ένας καλός ομοφυλόφιλος το παιδί"


Όπως τόνισε, «ήρθαν απροειδοποίητα την ώρα που πίναμε τον καφέ μας κάποιοι ασφαλίτες μαζί με δύο κοινωνικούς λειτουργούς και μία δικαστική λειτουργό για να δουν τον χώρο. Μπήκαν μέσα, φωτογράφισαν τον χώρο. Τους είπα ότι το σπίτι είναι μία χαρά. Μετά είπαν στον Μανώλη (σ.σ.: τον 45χρονο) ότι πρέπει να κατέβουν στο Ξυλόκαστρο μαζί με τον ανήλικο να υπογράψει ένα χαρτί». Στη συνέχεια, σημείωσε πως, «Τους είπε ο Μανώλης “να έρθω να υπογράψω όποιο χαρτί θέλετε, ο ανήλικος γιατί;”. Μετά άρχισαν να φωνάζουν οι αστυνομικοί ότι “δεν θα σας παρακαλάμε κιόλας για να σας πάρουμε το παιδί”, τους απάντησε “μαζί το κάναμε το παιδί, μαζί το νταντεύαμε;”.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz86uobzu6yp)

Του έβαλαν χειροπέδες, τον έβαλαν στο αμάξι και τον πήραν μαζί με τον μικρό». Η ίδια πρόσθεσε ότι, τα άλλα ανήλικα παιδιά της οικογένειας έχουν μεταφερθεί μαζί με τη μητέρα τους σε ασφαλές περιβάλλον. Όπως υπογράμμισε, «το περιβάλλον ήταν ασφαλές και υγιές για τα παιδιά. Μπήκαν εδώ για να κάνουν έλεγχο και έσπασαν μέχρι και την καμινάδα από το τζάκι, χωρίς να υπάρχει λόγος. Έσπασαν τα τζάμια, πάτησαν μέχρι και τις πάνες του μωρού» ενώ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους, η οικογένεια, δεν έστελνε τα ανήλικα παιδιά στο σχολείο. «Ο νόμος λέει πολλά, ωστόσο την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και του Βυζαντίου δεν τη διδάσκει κανένας στο σχολείο. Όλοι λένε στο σχολείο πως να γίνει ένας καλός ομοφυλόφιλος το παιδί. Σε μένα στη Β’ Γυμνασίου μου έκαναν μαθήματα αυνανισμού. Αυτό δεν είναι σχολείο», ισχυριστηκε ενώ διέψευσε ότι ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» της Αθήνας, λέγοντας ότι, το παιδί, βρίσκεται μαζί με τον πατέρα του.

Στην εκπομπή μίλησε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ξυλόκαστρου, Χρήστος Κολοκυθάς. Οπως είπε, δεν είχε κατατεθεί αίτημα για έλεγχο της οικογένειας, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου. «Ύστερα από εισαγγελική εντολή που είχαμε για να διερευνήσουμε τους χώρους που διαμένουν τα ανήλικα παιδιά, έπρεπε να πραγματοποιήσουμε αυτοψία για να γραφτεί κοινωνική έρευνα για την εισαγγελία ανηλίκων. Πήρα την απόφαση ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής για να κάνουμε την αυτοψία το πρωί», είπε και πρόσθεσε πως, «είχαμε ακούσει για μία οικογένεια η οποία έμενε εκεί, αλλά όχι σε τέτοιες καταστάσεις. Η περιγραφή ήταν διαφορετική από αυτά που αντιμετωπίσαμε σήμερα».