Η οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση» ανέλαβε σήμερα τα ξημερώματα την ευθύνη, με ανάρτησή της σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για την επίθεση με φάκελο-βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος-βόμβα εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα από την ίδια την πρόεδρο στο γραφείο της και, χάρη στην παρατηρητικότητα του συζύγου της, δεν τον άνοιξε, αλλά ζήτησε να ελεγχθεί από τα ειδικά μηχανήματα X-Ray.

«Όλα συνεχίζονται... Μέχρι την ολική καταστροφή σας», καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία γίνεται μια γενική επίθεση κατά της δικαιοσύνης, του κράτους και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Το έργο των δικαστικών λειτουργών είναι ξεκάθαρο πως στοχεύει στον βασανισμό και την εξαθλίωση όλων των κρατούμενων και γενικά σε όλους εκείνους που δυστυχώς θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με το σινάφι τους. Δικαστές, εισαγγελείς, εφέτες, όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια μια κλειστή ομάδα βασανιστών, φυσικά με τη βοήθεια και συγκάληψη των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Η συγκεκριμένη πρόεδρος Εφετών Αναστασία Ανθοπούλου είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της απάνθρωπης-φασιστικής μηχανής που έχει ως μοναδικό στόχο τον βασανισμό και την εκδίκηση όλων όσων κρίνεται η "τύχη" τους από αυτήν. Η "τύχη" όμως δεν θα είναι πάντα με το μέρος της, καθώς δεν θα υπάρχει πάντα δίπλα της ένας σύζυγος στρατιωτικός. Οι αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν, αδιαφορώντας ξεκάθαρα για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κρατούμενοι, δεν μένουν πάντα αναπάντητες. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε στο απυρόβλητο και θα υπάρχουν οι ανάλογες συνέπειες και για εσάς. Όσο εύκολα έφτασε ο φάκελος-βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν τον στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δεν θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της».

Οι αστυνομικοί ήδη έχουν ξεκινήσει την ανάλυση του κειμένου, το οποίο εκ πρώτης όψεως δείχνει να παραπέμπει περισσότερο σε κείμενο αντιεξουσιαστικής ομάδας παρά σε τρομοκρατική οργάνωση.


Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Από "κόσκινο" οι υποθέσεις της προέδρου Εφετών που έλαβε τον παγιδευμένο φάκελο στα δικαστήρια

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8shft8z6ip)


Θεσσαλονίκη: Αναλυτικά το κείμενο ανάληψης ευθύνης

Το έργο των δικαστικών λειτουργών είναι ξεκάθαρο πως στοχεύει στον βασανισμό και την εξαθλίωση όλων των κρατούμενων και γενικά σε όλους εκείνους που δυστυχώς θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με το σινάφι τους.

Δικαστές, εισαγγελείς, εφέτες, όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια μια κλειστή ομάδα βασανιστών, φυσικά με τη βοήθεια και συγκάληψη των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγούν τη χώρα στα βήματα της χούντας και της καταστολής. Οι αποφάσεις που παίρνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων και στα γραφεία τους είναι ξεκάθαρα εκδικητικές και απάνθρωπες για το λαό. Τα καθάρματα που φέρουν τον «τίτλο» του προέδρου, του ανώτατου εφέτη κ.λπ., είναι αυτοί που δίνουν τις εντολές για τις κατασχέσεις των σπιτιών ανθρώπων με προβλήματα υγείας, ηληκιωμένων, αλλά και όσων έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση.

Είναι αυτοί που κρίνουν με το έτσι θέλω για πόσο θα κάτσουν άνθρωποι στις φυλακές, ανεξαρτήτως αποδείξεων και στοιχείων, επειδή μόνο και μόνο αρέσκονται να παίρνουν εκδικητικές αποφάσεις κατά τη δήθεν κρίση τους και να απονέμουν τη δική τους «δικαιοσύνη», χωρίς να υπολογίζουν κανέναν και τίποτα.

Νομίζουν ότι βρίσκονται σε ένα ανώτερο στρώμα ανθρώπων και πως μπορούν να παίζουν με τις ζωές όλων. Η άμεση διασύνδεσή τους με ανώτατους μπάτσους και πολιτικούς τούς εντάσσουν σε ένα πλαίσιο αυτοδυναμίας και διαφθοράς χωρίς έλεγχο από κανέναν. Υπογράφουν και κανονίζουν νόμους για τους διεφθαρμένους «φίλους τους», δίνουν εντολές για παρακολουθήσεις ανθρώπων, με σκοπό το προσωπικό όφελος.

Ένα τεράστιο κεφάλαιο αφορά τους κρατούμενους και τη συνεχή αυστηροποίηση των ποινών, φυσικά με ορισμένες εξαιρέσεις, που εξυπηρετούν μόνο τους «δικούς τους». Οι εξοντωτικές ποινές, οι διάφορες διατάξεις που εν μια νυκτί επιβάλλονται κατα πώς τους βολεύει, οδηγούν τους κρατούμενους στην καθημερινή μάχη για επιβίωση σε άθλιες συνθήκες.

Ενώ όταν πρόκειται για άτομα της κλίκας τους, με κουκουλώματα και συνοπτικές διαδικασίες, απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη που τους βαραίνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δυστύχημα στα Τέμπη, όπου όλα τα καθάρματα-υπεύθυνοι για την τραγωδία συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους. Ο τότε υπουργός Μεταφορών Καραμανλής και τα διορισμένα τσιράκια του, με τη βοήθεια δικαστών και εισαγγελέων, απαλλάχθηκαν κάθε ευθύνης. Οι «διάσημοι» φίλοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι βιαστές και βασανιστές ψυχών Λιγνάδης, Φιλιππίδης κ.λπ. αθωώνονται εν μέρει ή πέφτουν στα μαλακά, έτσι ώστε να συνεχίσουν το διεστραμμένο έργο τους με τη συγκάληψή τους. Αντίθετα, για όλους αυτούς που δεν ανήκουν στον ξεφτιλισμένο σάπιο κύκλο τους, η εφαρμογή των νόμων τους υπερβαίνει κάθε εκδικητικότητας.

Η συγκεκριμένη πρόεδρος Εφετών (σ.σ. έχει σβηστεί το όνομα της προέδρου Εφετών) είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της απάνθρωπης-φασιστικής μηχανής που έχει ως μοναδικό στόχο τον βασανισμό και την εκδίκηση όλων όσων κρίνεται η «τύχη» τους από αυτήν. Η «τύχη» όμως δεν θα είναι πάντα με το μέρος της, καθώς δεν θα υπάρχει πάντα δίπλα της ένας σύζυγος στρατιωτικός. Οι αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν, αδιαφορώντας ξεκάθαρα για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κρατούμενοι, δεν μένουν πάντα αναπάντητες. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε στο απυρόβλητο και θα υπάρχουν οι ανάλογες συνέπειες και για εσάς. Όσο εύκολα έφτασε ο φάκελος-βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν τον στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δεν θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της.

Όπως είναι φυσικό και επόμενο, σε έναν πόλεμο υπάρχουν απώλειες και από τις δύο πλευρές, καμία μάχη δεν είναι μονόπλευρη, όπως εσείς θα θέλατε να ισχύει. Κανένας στόχος δεν θα μείνει ατιμώρητος, ειδικά σε μια συγκυρία που δεχόμαστε πολλαπλά χτυπήματα τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Όλοι εσείς που μεταφέρετε καθημερινά ανθρώπινες ζωές στα δικαστήρια-κολαστήρια, ανθρωποφύλακες και διευθυντάδες ως σύγχρονοι κέρβεροι, δικαστές, εισαγγελείς και μπάτσοι όλων των υπηρεσιών, που βοηθάτε το έργο της κρατικής καταστολής, καλό θα είναι να κοιτάτε πίσω σας πριν από το κάθε σας βήμα, να σκεφτείτε πολύ καλά την κάθε σας απόφαση, γιατί ποτέ δεν ξέρετε σε ποιον από εσάς τα μέσα που διαθέτουμε θα στραφούν. Η κάθε σας επιλογή έχει και το ανάλογο κόστος.

Όσο και να προσπαθήσανε τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών καναλιών να υπονομεύσουν την πράξη μας, λέγοντας διάφορα περί υποθέσεων για αγρίους, η αλήθεια είναι μία.

Η αναρχία δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, κανείς δεν είναι μόνος του απέναντι στο κράτος.

Όλα συνεχίζονται…

Μέχρι την ολική καταστροφή σας.

Την ευθύνη αναλαμβάνει η ομάδα

Ένοπλη Απάντηση.