Σε ένα πραγµατικό θρίλερ, µε συνεχείς σοκαριστικές αποκαλύψεις, εξελίσσεται η υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» στην ορεινή Κορινθία, που, όπως αποκαλύφθηκε, ζουν σαν πρωτόγονοι σε ένα παράπηγµα, κάτω από το οποίο υπάρχει λαγούµι µήκους 30 µέτρων.


Ορεινή Κορινθία: Στον εισαγγελέα σήμερα ο πατέρας

Ο 45χρονος πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας, που είχε κάνει λόγο για έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής µακριά από την πρόοδο της τεχνολογίας, δίχως φάρµακα και εµβόλια, µετά την εισαγγελική διαταγή για κατεπείγουσα προανάκριση συνελήφθη χθες για τον νόµο που αφορά την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο, καθώς και για απείθεια, ενώ οι αστυνοµικοί αναζητούσαν τα παιδιά του, καθώς στο σηµείο εντοπίστηκε µόνο ο 15χρονος γιος του. Ώρες µετά τη σύλληψή του, ο 45χρονος πατέρας των «παλαιοχριστιανών» αποκάλυψε στις Αρχές -σύµφωνα µε το Mega- ότι τα παιδιά και η γυναίκα του είναι όλοι ασφαλείς στο σπίτι της πεθεράς του.

Ο 45χρονος αναµένεται να οδηγηθεί σήµερα στο ∆ικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, όπου θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα. Ο Μανώλης Καλαϊτζάκης αρχικά προσήχθη και κατόπιν συνελήφθη έπειτα από έφοδο της Αστυνοµίας συνοδεία εισαγγελέα. Ο 45χρονος όταν κατάλαβε ότι επίκειται επιχείρηση έσπευσε να εξαφανίσει τα παιδιά, ενώ αρνήθηκε να κάνουν αυτοψία οι αστυνοµικοί και οι υπηρεσίες του δήµου στο λαγούµι, για το οποίο είχε πει πως «οδηγεί σε έναν χώρο λατρείας, ο οποίος έχει το ιερό και τον τρούλο». Μάλιστα, αντέδρασε βίαια και δεν έδωσε απαντήσεις σχετικά µε το πού βρίσκονται τα υπόλοιπα παιδιά, δηλώνοντας µόνο πως είναι σε ασφαλές σηµείο, αλλά χωρίς να το κατονοµάσει. Επίσης, οι εισαγγελικές Αρχές έχουν κινήσει τις διαδικασίες για να αφαιρεθεί η επιµέλεια των παιδιών από τους γονείς και να οδηγηθούν σε κοινωνικές δοµές.


Στο νοσοκομείο ο 15χρονος γιος

Ο 15χρονος γιος του µε εντολή εισαγγελέα µεταφέρθηκε στο Νοσοκοµείο Παίδων για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Παράλληλα, από την Αστυνοµία έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισµό της 39χρονης µητέρας Σεβαστής Κανάκη, της 22χρονης Παρασκευής και του βρέφους της 11 µηνών, καθώς και των ακόµα δύο ανήλικων παιδιών του ζευγαριού, ηλικίας 13 και 6 ετών, που παραµένουν άφαντοι και αναζητούνται σε Κόρινθο, Άρτα και Λαµία. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η Αστυνοµία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόµενο της αιµοµιξίας, καθώς όταν ρώτησαν ποιος είναι ο πατέρας του µωρού, όλοι απέφυγαν να απαντήσουν, ενώ αινιγµατική ήταν την Παρασκευή η δήλωση του πατέρα σε τηλεοπτικό σταθµό: «Τη γυναίκα µου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο µου αδελφό Νικόλαο. Είµαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια. Όταν πήγαν να πειράξουν τον Χριστό, τους είπε: "Μη γελιέστε, στη µέλλουσα ζωή δεν θα υπάρχουν τέτοια πράγµατα, συγγένειες, άντρας, γυναίκα, είµαστε όλοι αδέλφια"».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8ef3hcnnld)

Ορεινή Κορινθία: "∆εν υπάρχει παραµέληση ανηλίκου", λέει ο δικηγόρος του 45χρονου


Πάντως, ο δικηγόρος του 45χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ανέφερε πως ο πελάτης του δεν έχει διατελέσει κανένα ποινικό αδίκηµα: «Τα παιδιά τα φροντίζουν και εκείνος και η σύζυγός του. ∆εν υπάρχει παραµέληση ανηλίκου», είπε και πρόσθεσε: «Αν αναγνωριστεί ως µειονότητα, έχει το δικαίωµα να µην πηγαίνει τα παιδιά του στο σχολείο». Στο µεταξύ, µία 19χρονη από την Άρτα, επίσης παλαιοηµερολογίτισσα και έγκυος πέντε µηνών, έσπευσε στην περιοχή για να συνδράµει την οικογένεια. Η κοπέλα, µιλώντας στο Mega, ανέφερε: «Στις κοινότητες τέτοιου τύπου υπάρχει συνεργασία, βοηθάµε η µία την άλλη. Η τεχνολογία δίνει κάποιες ευκολίες, αλλά είναι βαρετή. Μια έγκυος θέλει να αναπνέει καθαρό αέρα, να µην τρώει τις σαβούρες που τρώνε στην πόλη, αλλά αγνά υλικά, σε ένα καθαρό περιβάλλον».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8enjt8nmzd)

Όπως έγινε γνωστό, στο κοινόβιο χρησιµοποιούν βότανα αντί για φάρµακα και δεν κάνουν εµβόλια, ενώ δεν γεννάνε σε µαιευτήρια. «Είµαστε µια κοινότητα “παλαιοχριστιανών”, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας ή των Άµις στην Αµερική, που αρνούµαστε την τεχνολογική πρόοδο. Ζούµε παλαιοχριστιανικά», είχε πει την Παρασκευή ο 45χρονος.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»