Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν οι εξελίξεις στην υπόθεση μαστροπείας στην Ηλιούπολη, όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε μια 19χρονη που ήταν θύμα trafficking. Ειδικότερα, η κ. Αδειλίνη ζήτησε την διενέργεια έρευνας για το πώς έχει παραπεμφθεί να δικαστεί η 19χρονη από την Ηλιούπολη.

Για την υπόθεση μαστροπείας έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ένας αστυνομικός που φέρεται ως ο προαγωγός της νεαρής, όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η 19χρονη οδηγείται ως κατηγορούμενη στο δικαστήριο με βάση ανώνυμη καταγγελία, ως υπαίτια, καθώς «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Η κυρία Αδειλίνη ζητεί με παραγγελία της στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ερευνήσει αμέσως την καταγγελία και να ενημερώσει τόσο την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και το δικαστήριο, που έχει προσδιοριστεί για τις 26 Φεβρουαρίου.

Ολόκληρη η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου:

«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (Η ΑΥΓΗ: “Trafficking στην Ηλιούπολη/Σέρνουν σε δίκη την 19χρονη-θύμα του αστυνομικού μαστροπού”, efsyn: “Διώκεται η 19χρονη, θύμα trafficiking από την Ηλιούπολη”, in.gr: “Ηλιούπολη: Διώκεται ποινικά η 19χρονη θύμα trafficiking κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος”), σύμφωνα με τα οποία διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου 19χρονη, θύμα trafficiking, με βάση ανώνυμη καταγγελία, κατηγορούμενη ως υπαίτια του ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», ενώ η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, αυτός δε ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του.

Λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της πιο πάνω περίπτωσης, παρακαλούμε, αφενός μεν να ερευνήσετε τη βασιμότητα της καταγγελίας και να μας ενημερώσετε άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, αφετέρου δε, σε καταφατική περίπτωση, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024».