Συγκλονίζουν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την οικογένεια των «παλαιοχριστιανών» που ζουν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες στην ορεινή Κορινθία. Μάλιστα, στην  εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε η αδερφή του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, του πατέρα από την οικογένεια που δηλώνουν «παλαιοχριστιανοί».

Διαβάστε ακόμα: Ορεινή Κορινθία: Πώς ο 45χρονος παλαιοχριστιανός εργαζόταν στην Ερέτρια ενώ έμενε στην Κόρινθο - Το σχέδιο και η αποκάλυψη

Ειδικότερα, σχετικά με τον αδερφό της, που ζει σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία, η γυναίκα είπε: «Η ζωή του αδερφού μου δεν είχε κάτι το περίεργο, από μικρούς μάς μεγαλώσανε πάρα πολύ ωραία, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα. Απλά μεγαλώσαμε σε νησί. Ο αδερφός μου λατρεύει τα παιδιά του, δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας».

Όσον αφορά τις πεποιθήσεις που έχει ο αδερφός της, ανέφερε: «Τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστά. Είμαστε μια οικογένεια που είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας».

Ορεινή Κορινθία: «Τις απόψεις του κάθε ανθρώπου και τα πιστεύω του τα σεβόμαστε», λέει η αδερφή του

Η γυναίκα συνέχισε λέγοντας ότι δεν γνώριζε ακριβώς τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας. «Όσον αφορά τα παιδιά, εγώ δεν πίστευα ότι θα δω κάτι τέτοιο, στις κλήσεις βλέπαμε ένα τροχόσπιτο. Δεν ξέρω γιατί ο αδερφός μου δεν τα πήγαινε σχολείο, αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Άμα ο αδερφός μου είχε τέτοιες πεποιθήσεις, δεν θα είχανε τελειώσει το σχολείο ούτε θα σπουδάζανε. Τις απόψεις του κάθε ανθρώπου και τα πιστεύω του τα σεβόμαστε», είπε.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Δεν μου αρέσει που δεν πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά του αδερφού μου, δεν ξέρω γιατί το κάνει».

Σχετικά με το γεγονός ότι ο αδερφός της δούλευε από απόσταση, είπε: «Και εγώ κάποια στιγμή έχω δουλέψει από απόσταση. Δύο χρόνια ήταν άνευ αποδοχών, το υπόλοιπο κομμάτι δεν μπορώ να το ξέρω».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czaijznkgl4x)

Σε ερώτηση για τον λόγο που αρνείται ο αδερφός της να γίνει τεστ DNA είπε: «Το ποιανού είναι το παιδί της ανιψιάς μου δεν αφορά κανέναν. Ο αδερφός μου αρνείται το τεστ DNA στα πλαίσια του ''παλαιοχριστιανισμού''. Θέλω να πω στον αδερφό μου να κάνει το τεστ DNA. Είμαστε όλοι εδώ για να σας βοηθήσουμε. Η σύζυγος του αδερφού μου μπορεί να έχει φοβηθεί μην της πάρουνε τα παιδιά. Κάνω έκκληση στη σύζυγο του αδερφού μου να γυρίσει με τα παιδιά».

Νωρίτερα, στην εκπομπή μίλησε και ο Γιώργος Καλλιακμάνης και είπε σχετικά με την πληροφορία ότι η μητέρα των παιδιών της οικογένειας κρύβεται σε ένα μοναστήρι ότι δεν ισχύει. Επίσης, το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι ούτε στη γιαγιά των παιδιών.