Απροσπέλαστο είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας, με παράλληλες κινητοποιήσεις να σημειώνονται από το πρωί, «παίρνοντας» ουσιαστικά τη σκυτάλη από τους αγρότες και την πορεία με τα τρακτέρ που πραγματοποίησαν μέσα στην εβδομάδα. 

Αυτήν την ώρα και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι, με την πορεία των φοιτητών να είναι σε εξέλιξη, η Αμαλίας είναι ανοιχτή αλλά η κίνηση είναι στο κόκκινο. Η Πανεπιστημίου είχε κλείσει, συνεπεία των μέτρων της Τροχαίας για την πορεία, ωστόσο άνοιξε και πάλι λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

Η εικόνα από το κομφούζιο που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι

kinisi-athina-22-2-2024


Μπορείτε να δείτε live την κίνηση ΕΔΩ.

Υπενθυμίζεται πως πρώτοι που «άνοιξαν το χορό» των κινητοποιήσεων ήταν οι μελισσοκόμοι οι οποίοι διαδηλώνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας από τις 08.00 το πρωί. Σημειώνεται πως για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η συνάντησή τους με τον υπουργό αγροτικής αναπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη. Οι διαδηλωτές θα παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος εως αργά το βράδυ.

 

Με στολές και καπνιστήρια διαδηλώνουν οι μελισσοκόμοι - Ποια τα αιτήματά τους

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι μελισσοκόμοι έκλεισαν για λίγα λεπτά την Αμαλίας όταν έμαθαν ότι δεν επιτρέπουν τα φορτηγά τους να έρθουν, με ένα κλίμα έντασης να επικρατεί για λίγη ώρα. Eπίσης, έκλεισε η μία λωρίδα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Β. Αμαλίας καθώς και ο παράδρομος. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbghikxi7pt)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbffgz91p61)

Φορώντας στολές, ανάβοντας καπνιστήριο και στήνοντας κυψέλες έξω από τη Βουλή, οι μελισσοκόμοι ζητούν να ακουστούν τα αιτήματά τους, τα οποία είναι τα εξής:

  • Eλληνοποιήσεις (διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).
  • Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών).
  • Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.
  • Άρση περιορισμών τοπικών δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934.
  • Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.
  • Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο.
  • Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.
melissokomoi-syntagma_1_
melissokomoi-syntagma_2_
melissokomoi-syntagma_3_
melissokomoi-syntagma_4_
melissokomoi-syntagma_5_
melissokomoi-syntagma_6_

Η διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ - Επίκεται συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη


Παράλληλα, πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων, στο πλαίσιο την σημερινής απεργιακής τους κινητοποίησης για την ιδιωτικοποίηση εργασιών στο δημόσιο συστήματος Υγείας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbewfanbq89)

*Διαβάστε εδώ: Μελισσοκόμοι: Διαμαρτυρία με καπνιστήρια στο Σύνταγμα (Εικόνες & Βίντεο)

Μάλιστα, στο υπουργείο αναμένεται να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Μαβίλη, ενώ η πορεία κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα και η ΠΟΕΔΗΝ παναττική στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια και απεργία στην περιφέρεια.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων τα νοσοκομεία Λαϊκό, Δρομοκαΐτειο, Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας Νομού Άρτας, Ελ. Βενιζέλου, Σωτηρία, Άγιος Σάββας, εργαζόμενοι στην καθαριότητα στον Άγιο Σάββα, που απαιτούν την επαναπρόσληψή τους, Γεννημμάτα, ΨΝΑ Δαφνί, Κρατικό Νίκαιας, Αττικόν, Αγλαΐα Κυριακού, Ελπίς.

poedhn_poreia6125359-003
poedhn_poreia6125373-005
poedhn_poreia6125362-004
poedhn_poreia6125375-006


poedhn_poreia6125324-001
poedhn_poreia6125353-002
poedin_1
poedin_2


Σε εξέλιξη και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σε συνέχεια των παραπάνω κινητοποιήσεων, σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι, έχει ξεκινήσει και ένα νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στα Προπύλαια, ενάντια στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει και την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην χώρα μας.

panekpaideutiko-syllalitirio_1_
panekpaideutiko-syllalitirio_2_
panekpaideutiko-syllalitirio_3_
panekpaideutiko-syllalitirio_4_
syllalitirio-panekpaideutiko-athina-22-2-2024
syllalitirio-panekpaideutiko-athina-22-2-2024_2_
syllalitirio-panekpaideutiko-athina-22-2-2024_3_
syllalitirio-panekpaideutiko-athina-22-2-2024_4_
syllalitirio-panekpaideutiko-athina-22-2-2024_5_
syllalitirio-panekpaideutiko-athina-22-2-2024_6_


Παράλληλα στάση εργασίας προκήρυξαν δάσκαλοι και καθηγητές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η συνάντηση θα γινότανστις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθούσε πορεία προς το Σύνταγμα. Επίσης, προγραμματίστηκαν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια για τις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και την ίδια ώρα στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbj1yehrc6x)

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 


Σε κυκλοφορικές ρυθμίσεις προχωρά η Τροχαία στο κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας και συγκεντρώσεων επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου Υγείας από το πρωί, αλλά και του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που θα ξεκινούσε στις 12:00. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες.

Ειδικότερα, γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινούνταν οι διαδηλωτές.

Διακοπές κυκλοφορίας σύμφωνα με το σχεδιασμό γίνονται στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, η Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι :

«Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πορείες –συγκεντρώσεις επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου Υγείας, οι οποίες κατά περίπτωση κινήθηκαν μέσω της Λεωφόρου Αθηνών προς το Σύνταγμα και από την Πλατεία Μαβίλη, ομοίως, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ληφθεί μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου ήταν απαραίτητες, κατά το μήκος των ανωτέρω διαδρομών.

Ειδικότερα, οι μελισσοκόμοι έχουν αφιχθεί στο Σύνταγμα οπότε εφαρμόζονται μέτρα Τροχαίας και βρίσκονται στη λεωφορειολωρίδα στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο υγείας πορεύονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και ως εκ τούτου η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά στο οδικό δίκτυο.
Τα μέτρα τροχαίας αναμένεται να λάβουν πλήρη έκταση στις 12:00 το μεσημέρι, που έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.
Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές.

Διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.
Θα παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».