Σκληρούς περιορισμούς θέτει η Ιερά Επαρχιακή Συνόδος της Εκκλησίας Κρήτης, αναφορικά την τέλεση μυστηρίων βάπτισης όπως φαίνεται από τη δημοσιοποίηση εγκυκλίου, με ημερομηνία έκδοσης 9/2.

Ειδικότερα, με βάση τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, πλέον οι βαπτίσεις θα τελούνται αφού προηγηθεί «έγκριση» από την Αρχιεπισκοπή ή την οικεία Μητρόπολη.

Εκκλησία της Κρήτης: " Η αναδοχή νεοφώτιστων από ανάδοχους έγγαμους που δεν έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο, αλλά μόνο πολιτικό απαγορεύεται παντελώς"



Εντύπωση προκαλεί, ακόμα, το γεγονός ότι στα «απαιτούμενα» δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι, περιλαμβάνεται «υπεύθυνη δήλωση» στην οποία να αναφέρεται ότι «ο ανάδοχος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος» και ότι «αν είναι έγγαμος έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο»! Η υπεύθυνη δήλωση, μάλιστα, πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι «η αναδοχή νεοφώτιστων από ανάδοχους έγγαμους που δεν έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο, αλλά μόνο πολιτικό απαγορεύεται παντελώς».

Δείτε την εγκύκλιο