Δεν κάνει πίσω ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» από την Κορινθία, καθώς συνεχίζει να αρνείται να δώσει δείγμα για τεστ DNA, με την προθεσμία που έχει τεθεί να εκπνέει. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η έγκυος σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους και ζητεί να του επιτρέψουν να πάρει τον 15χρονο γιο του από το νοσοκομείο.

Ο 45χρονος αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός» παραμένει στο επίκεντρο, ελεύθερος μέχρι να δικαστεί, πάντα σε συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, όταν και συνελήφθη.

Ακόμα, όπως λέει, δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του για να μάθει πού βρίσκεται με τα παιδιά. Οι έρευνες αστυνομικών σε μοναστήρια παλαιοημερολογιτών και σε σπίτια στενών συγγενικών τους προσώπων δεν απέδωσαν.

Ο 45χρονος δηλώνει αποφασισμένος να μη δώσει δείγμα για τεστ DNA. Όπως έχει επαναλάβει στο Live News, είναι αντίθετος σε τέτοιου είδους εξετάσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες.

Παρά τις εκκλήσεις της αδερφής του και του δικηγόρου του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλου, ο ίδιος δηλώνει αμετάπειστος.

Ο «πατριάρχης» της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» αφέθηκε χθες το απόγευμα ελεύθερος μέχρι να δικαστεί και βγήκε από τα δικαστήρια Κορίνθου εμφανώς ικανοποιημένος.

Δεν του επιτράπηκε να δει τον γιο του

Αμέσως πήρε τον δρόμο για την Αθήνα και το Νοσοκομείο Παίδων για να δει τον 15χρονο γιο και τη 19χρονη κόρη του, που τον συνόδευε. Δεν του επετράπη όμως η είσοδος στα ενδότερα.

Ο 45χρονος ρώτησε την κόρη του για την υγεία του 15χρονου και άκουσε πως είναι καλά. Ευελπιστεί να επιστρέψει σύντομα με την οικογένειά του στο μέρος που ζούσαν πριν πέσουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, σε αυτή την καλύβα, που οδηγεί σε ένα λαγούμι περίπου 130 μέτρων, 6 μέτρα κάτω από τη γη, στην Ορεινή Κορινθία.

Για εκείνον δεν υπάρχει η παραμικρή παρανομία στον τρόπο που επέλεξε να ζήσει με την οικογένειά του. Αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, με τα ανήλικα παιδιά να μην πηγαίνουν στο σχολείο, όπως ορίζει ο νόμος.

Πριν αφεθεί ελεύθερος ο 45χρονος επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας και ζήτησε γνωμάτευση από πραγματογνώμονα. Φέρεται μάλιστα να προσκόμισε σχετικό έγγραφο του 2020 που πιστοποιούσε αναπηρία σε ποσοστό 67%, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως δεν κατάφερε να το ανανεώσει το 2022 λόγω του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν τότε.

Στο μικροσκόπιο το τελευταίο 24ωρο βρίσκονται και οι συνθήκες εργασίας του ίδιου αλλά και της συζύγου του, που, όπως αποκαλύπτεται, έπαιρνε και εκείνη μισθό από το Δημόσιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbosq77f961)

Οι εργασίες του "πατριάρχη"

Πολλές συζητήσεις προκαλούν τις τελευταίες μέρες τα βίντεο και οι αναρτήσεις του 45χρονου στα social media, με τα τόξα που έφτιαχνε στα βουνά και τις βόλτες του στη φύση από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος δήλωνε άστεγος από το 1999 και τα πέντε επόμενα χρόνια. Έγινε μουσικός και εργάστηκε σε σχολείο χωρίς να μακροημερεύσει, λόγω ιδεολογικών διαφορών, όπως είχε αναφέρει, με την περασμένη δεκαετία να τον βρίσκει στο Δημόσιο, αλλά και στους «κόλπους» της Χρυσής Αυγής, να δίνει το «παρών» ακόμα και σε επεισοδιακές εξορμήσεις της εγκληματικής οργάνωσης.

Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας επέστρεψε για ένα διάστημα στην Ικαρία και τελικά με την οικογένειά του εγκαταστάθηκαν σε αυτό το λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας.

Η δίκη του 45χρονου ορίστηκε για τις 4 του ερχόμενου Μάρτη, με τον ίδιο να επιμένει πως δεν πρόκειται να δώσει δείγμα για τεστ DNA και να περιμένει, όπως λέει, την ώρα που θα σμίξει με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Άφαντη η γυναίκα και τα μικρότερα παιδιά του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LIVE NEWS, η γυναίκα και τα παιδιά του παραμένουν άφαντα, αλλά είναι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, ούτε ο ίδιος ο πατέρας γνωρίζει πού βρίσκονται ούτε έχει μιλήσει μαζί τους.

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του 45χρονου, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Υπάρχει μία εντολή της εισαγγελέως όπου δεν μπορεί να δει το ανήλικο παιδί του, καθώς δεν έχει διασφαλιστεί ο χώρος που θα μείνουν. Σήμερα είχαμε μία συνεννόηση και είπαμε πως εκεί που θα φιλοξενηθεί με τα παιδιά του είναι σε ένα σπίτι φιλικού του προσώπου. Θα φύγει από το λαγούμι. Και εκεί πήγε για οικονομικά προβλήματα. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένα σπίτι να φιλοξενηθεί αυτή η οικογένεια», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν καταζητείται η οικογένειά του, δεν υπάρχει καμία απόφαση κατά της συζύγου του. Η ομαλή έκβαση των πραγμάτων θα επέλθει όταν η οικογένεια δει ότι το παιδί θα βγει από το Παίδων. Δεν μου έχει εκμυστηρευτεί κάτι ο πελάτης μου. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας άνθρωπος με λευκό ποινικό μητρώο και η Δικαιοσύνη πρέπει να τον αντιμετωπίσει έτσι. Εγώ του πρότεινα να την κάνει, αλλά έχει ενστάσεις».