Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας από το απόγευμα του Σαββάτου 24/02 και μέχρι τη Δευτέρα 26/02, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

*Διαβάστε εδώ: Ο καιρός σήμερα: Άστατος στα δυτικά και στα νησιά του Αιγαίου, άνοιξη στην υπόλοιπη χώρα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, σήμερα η αστάθεια του καιρού θα συνεχίσει να υπάρχει στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας, αλλά και στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν κάποιες βροχές, οι οποίες θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN στη σημερινή του πρόγνωση, στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει με λίγες συννεφιές, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι σε Ιόνιο και Αιγαίο, με μέτριες και ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει αργά το μεσημέρι τους 16-18 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στον νομό Αττικής δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 4-5 μποφόρ και ο υδράργυρος κοντά στο μεσημέρι θα σημειωθεί στους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές βροχές. Οι νοτιάδες πνέουν με ασθενείς εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει αργά το μεσημέρι τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.


Πότε έρχεται η κακοκαιρία

Στην περιοχή της Ιταλίας οργανώνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο αναμένεται να κινηθεί πιο ανατολικά και κυρίως από το Σάββατο 24/02 το απόγευμα, θα απασχολήσει τη χώρα μας, με πιο δύσκολες ημέρες την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Μεθαύριο 25/02, αναμένεται να σημειωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες, πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία να επιμένει προς τα ανατολικά, δυτικά και νότια και την Δευτέρα.

Όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, δεν αποκλείεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας να αφήσει μεγάλους όγκους νερού και χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Από την Τρίτη 27/02 και μετά, αναμένεται βελτίωση του καιρού, με καλές θερμοκρασίες, κοντά στους 16-18 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές, εξαιτίας και των νοτιάδων που μεταφέρουν πιο θερμές αέριες μάζες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czc719yas3e1)