Το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Ιταλία και αναμένεται να πλήξει την χώρα μας το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να φέρει βροχές και καταιγίδες.

Η καλύτερη καιρική συνθήκη αναμένεται να επιστρέψει την Τρίτη, ενώ σήμερα Πέμπτη αναμένονται βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια της χώρας, με κάποιες καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και δυτικά του Κρητικού πελάγους.

Στα βόρεια και ανατολικά, οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο ήπιες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 βαθμών Κελσίου.

Καιρός: Η τριήμερη κακοκαιρία θα “σκεπάσει” τη χώρα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη βροχόπτωση.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι αντίξοες οι καιρικές συνθήκες, καθώς το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή μας.

Την ίδια στιγμή, η μετεωρολόγος Αναστασία Τυράσκη αναφέρει ότι υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από τα δυτικά, το οποίο θα προκαλέσει αύξηση του καιρού, με έντονες βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Απότομη αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο

Για σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας, χωρίς ακρότητες. Κάποιες καταιγίδες θα σημειωθούν στο νότιο Ιόνιο και δυτικά του Κρητικού Πελάγους.

Πιο ήπιος ο καιρός στα βόρεια και ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική νωρίς το πρωί είχαμε κάποιες βροχές, κυρίως στα πιο δυτικά και νότια τμήματα του νομού, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 17 βαθμούς. Παρόμοιος είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη.

Από την Παρασκευή, όμως, ο καιρός καλυτερεύει. Στα δυτικά θα υπάρξουν κάποιες βροχές, ενώ ο καιρός στα ανατολικά θα είναι καλύτερος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και το Σάββατο θα φτάσει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από το απόγευμα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις. Η Ελλάδα επηρεάζεται από ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, που σχηματίζεται στην Ιταλία και θα «σκεπάσει» τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία αναμένεται να κρατήσει έως τη Δευτέρα. Οι βροχές θα ξεκινήσουν από τα δυτικά. Έπειτα θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα, με τον μετεωρολόγο να τονίζει πως αναμένεται μεγάλος όγκος νερού, οπότε χρειάζεται προσοχή.