Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Για το ζήτημα αυτό μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο MEGA η Mατίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, και είπε ότι είναι ένα θέμα που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και έγινε με σκοπό να μειωθεί ο αριθμός των τακτικών πρωινών χειρουργείων, όπως είχε υπογραμμίσει και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Επειδή το προσωπικό δεν είναι μεγάλο σε αριθμό και δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες προσλήψεις τα απογευματινά χειρουργεία θα είναι δύσκολο να λειτουργήσουν, γιατί δεν επαρκούν σε αριθμό οι νοσηλευτές και οι αναισθησιολόγοι», εκτίμησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

Διαβάστε ακόμα: Άδωνις Γεωργιάδης: Θα ήταν παράνομο να παραβιάσουμε τη λειτουργία των χειρουργείων

Αναμένεται να συμμετέχουν πολλά τμήματα στα απογευματινά χειρουργεία, σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη

Στο ερώτημα που τίθεται «θα χειρουργούν οι γιατροί από το πρωί μέχρι το βράδυ;» η Ματίνα Παγώνη εξήγησε: «Αυτοί που χειρουργούν το πρωί, δεν θα χειρουργούν το απόγευμα και το αντίστροφο. Θα υπάρχει rotation».

Δεδομένου ότι αυτή είναι η διαδικασία είναι προαιρετική για κάθε νοσοκομείο, αυτή την περίοδο γίνονται συγκεντρώσεις κι αποφασίζουν ποια τμήματα θα συμμετέχουν. Από πληροφορίες που έχει η κα Παγώνη υπάρχει η εκτίμηση ότι αναμένεται να συμμετέχουν πολλά τμήματα στα απογευματινά χειρουργεία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czd1z6svoznd)