Γεμίζουν με αλλοδαπούς και πάλι τα νησιά του Αιγαίου που φτάνουν μαζικά από τα απέναντι παράλια.  Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, τις  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ειρήνης Κω, ταχύπλοο σκάφος με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή, χωρίς τη χρήση των φανών ναυσιπλοϊας.

Το ταχύπλοο προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του. Στη συνέχεια, από το περιπολικό πλοίο πραγματοποιήθηκε η χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με το ταχύπλοο να μην συμμορφώνεται και να αποβιβάζει μεγάλο αριθμό ατόμων στην παραθαλάσσια περιοχή της Αγίας Ειρήνης. Ακολούθησε καταδίωξη, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι δύο χειριστές που επέβαιναν σε αυτό, συνελήφθησαν. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω.

Επίσης, τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στον όρμο “Βαθύ” της Ψερίμου, καθώς και για την ταυτόχρονη αναχώρηση από το σημείο φουσκωτού ταχύπλοου σκάφους χωρίς τα φώτα ναυσιπλοΐας. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν δύο σκάφη του Λιμενικού, που εντόπισαν και ακινητοποίησαν το ταχύπλοο και συνέλαβαν τον κυβερνήτη του.

Το ταχύπλοο είχε ξεκινήσει από τις ακτές της Αλικαρνασσού Τουρκίας με προορισμό την Ελλάδα. Oι αλλοδαποί δήλωσαν ότι κατέβαλαν για την μεταφορά τους χρηματικά ποσά από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

Ακολούθως, τις μεσημβρινές ώρες χθες, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλεξε από το λιμάνι της Ψερίμου τριάντα τρεις (33) αλλοδαπούς (5 άνδρες, 7 γυναίκες και 21 ανήλικοι), και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Καλύμνου.