Την πλήρη απαλλαγή του θύματος trafficking στην Ηλιούπολη, υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2021, από τις κατηγορίες ότι εκδιδόταν χωρίς άδεια και της κατοχής ναρκωτικών προς ίδιαν χρήση αποφάσισε το Ά Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

*Διαβάστε εδώ: Σοκ σε πενθήμερη μαθητών από Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν ναρκωτικά, έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κοπέλα πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία ότι «εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Στο δικαστήριο μάλιστα η δικηγόρος της νεαρής κοπέλας προσκόμισε απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για να καταδείξει ότι κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το παραπάνω αδίκημα ένας εκ κατηγορουμένων εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021, πράξη για τη οποία μάλιστα του επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών για εμπορία ανθρώπων κατ επάγγελμα.

Η νεαρή κοπέλα απαλλάχθηκε και από το το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση, καθώς το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, η οποία έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.