Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ και σύμφωνα με αυτό, περιορίζονται σήμερα Δευτέρα (26/2/24) τα έντονα φαινόμενα στην Ανατολική νησιωτική χώρα και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα αυτά φαινόμενα του καιρού, είναι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ από το πρωί της Τρίτης (27/2/24) θα εξασθενήσουν.


Συγκεκριμένα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Τη Δευτέρα (26/2/24) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα), τις ανατολικές Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27/2/24) τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία από την Ιταλία θα «χτυπήσει» τη χώρα από την Τετάρτη

Ο καιρός, λοιπόν, βελτώνεται από αύριο, σύμφωνα και με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, όμως από την Τετάρτη (28/2) και στην συνέχεια ένα νέο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει από την περιοχή της Ιταλίας και την κεντρική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα Πέμπτη (29/2) και Παρασκευή (1/3) το κύμα κακοκαιρίας που θα περάσει από τη χώρα να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Από το Σάββατο (2/3) και στην συνέχεια θα έχουμε εκ νέου βελτίωση του καιρού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czer3asuia6x)