Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού κατέληξε στην διάσωση 114 αλλοδαπών νότια της Γαύδου.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το φορτηγό πλοίο «Celsius London» σημαίας Νησιών Μάρσαλ εντόπισε και περισυνέλεξε 114 αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Το φορτηγό πλοίο κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Μεσσαράς, όπου οι 105 από τους αλλοδαπούς μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα Χανιά, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών διεκόπη η διαδικασία της μετεπιβίβασης και το Φορτηγό πλοίο έπλευσε στον κόλπο της Σούδας, όπου Περιπολικό Πλοίο του Λιμενικού παρέλαβε και αποβίβασε με ασφάλεια τους εναπομείναντες 9 αλλοδαπούς.

Το σύνολο των διασωθέντων φιλοξενούνται σε κτίριο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.