Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για την οικογένεια των Παλαιοχριστιανών στην Κορινθία, με την ΕΛΑΣ να αναζητά τη μητέρα και τα ανήλικα παιδιά που παραμένουν άφαντα, νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αφότου έγινε γνωστό ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν πηγαίνουν σχολείο, σύμφωνα με την εκπομπή του ΑΝΤ1 "Το Πρωινό", το μικρότερο μέλος δεν έχει δηλωθεί σε κανένα ληξιαρχείο της χώρας. Πρόκειται για το βρέφος που φέρεται να είναι παιδί της μεγαλύτερης κόρης του 45χρονου Παλαιοχριστιανού, Μανώλη Καλαϊτζιδάκη.

Το θέμα προκάλεσε άγριο καβγά μεταξύ του δικηγόρου Ανδρέα Καραγιάννη από το ekllisiaonline και των δημοσιογράφων Άριας Καλύβα και Γιώργου Λιάγκα, ενώ όπως υποστήριξε ο αρθρογράφος του εκκλησιαστικού site το μωρό είναι ακόμη αβάπτιστο.

Πατέρας του βρέφους ο πάτερ Κλεομένης;


Μάλιστα στην εκπομπή "Το Πρωινό" αναφέρθηκε το όνομα του πατέρα Κλεομένη και του ρόλου του στην επίμαχη υπόθεση. Τότε, ο Ανδρέας Καραγιάννης δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν πολύ κοντά στην οικογένεια των Παλαιοχριστιανών και τους είχε υπό τις φτερούγες του.

"Ο ίδιος ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός, ο κ. Μανώλης δίνει μέσα στις εξηγήσεις που έδωσε στους αστυνομικούς τον πατέρα Κλεομένη ως πατέρα του παιδιού" του απάντησε η Άρια Καλύβα, με τον δικηγόρο να μην επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει τη συγκεκριμένη είδηση, λέγοντας απλώς ότι αυτό που ξέρει είναι η στενή σχέση του πατέρα Κλεομένη με την οικογένεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czevdfopf0dt)

Ποιος είναι ο πάτερ Κλεομένης

Ο ρασοφόρος, που είναι γνωστός για τη... δράση του κατά των ΑΤΜ και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αυτοαποκαλείται "μοναχός" Κλεομένης.

Πριν μερικά χρόνια είχε απασχολήσει τις Αρχές, καθώς είχε βανδαλίσει το μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος. Συγκεκριμένα εμφανιζόταν σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο να βεβηλώνει το μνημείο πετώντας αβγά, ενώ ταυτόχρονα, έφτυνε, κλωτσούσε και έβριζε το μνημείο και τους Εβραίους.

Η πράξη του δεν έμεινε ατιμώρητη, με τον ίδιο να καταδικάζεται ερήμην σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ.


Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της εκκλησίας, με την Εκκλησία της Ελλάδος να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία αποδοκίμαζε τις πράξεις του και παράλληλα διευκρίνιζε ότι το εν λόγω πρόσωπο δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθόδοξης εκκλησίας.