Στην απεργία της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, έναν χρόνο από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των επτά σωματείων, η απεργία αποφασίστηκε «ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών».

Την ανακοίνωση για την απεργία της Τετάρτης (28/2/2024) υπογράφουν:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ & ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΣΤΑΣΥ (Σ.Ε.Τ.)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ.  Α.Ε. (Σ.Η.Ε.Κ.)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ –  ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Η.Τ.Α.)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α.)

«Για την οικογένεια των σιδηροδρομικών η απεργία της 28ης του Φλεβάρη είναι μέρα μνήμης για τους 57 συνανθρώπους μας και ημέρα αγώνα για έναν καλύτερο και ασφαλή σιδηρόδρομο σε όλα τα μέσα, όπως ακριβώς αξίζει σε όλους μας» αναφέρουν.

Χωρίς ταξί για 48 ώρες – Στάση εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία

Υπενθυμίζεται ότι χειρόφρενο για δύο ημέρες τραβούν από αύριο, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και οι αυτοκινητιστές ταξί, καθώς το ΣΑΤΑ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Χειρόφρενο τραβούν τα λεωφορεία

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία συμμετέχοντας στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 28 Φεβρουαρίου. Με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ «στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Την ίδια στιγμή, καμία πτήση δεν θα εκτελείται από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη, καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές, κ.λπ.) και των υπερπτήσεων δε θα εξυπηρετείται.

 «Ολοι οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, μπορούν να προβούν σε αλλαγές χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους η Olympic Air και η Aegean.