Έναν διαφορετικό τρόπο να φέρει τους νέους κοντά στην Εκκλησία βρήκε ένας ιερέας, ο οποίος μέσα σε λίγους μήνες, έχει γίνει.. influencer, χάρη στα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok.

Ο πατέρας Παύλος μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και όπως είπε, έφτιαξε τον περασμένο Ιούλιο λογαριασμό στο TikTok, όπου ανεβάζει βίντεο με αυτοσχέδια χορευτικά. Η ιδέα ήταν δική του, ωστόσο τα παιδιά είναι αυτά, που την υλοποιούν.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση, όπως εξήγησε ο ιερέας, είναι η προσέλκυση των νέων παιδιών στην Εκκλησία και αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο λογαριασμός του έχει 70.000 ακόλουθους, φαίνεται πως έχει πετύχει το στόχο του.


Ερωτηθείς για τον λόγο για τον οποίο ο κόσμος απομακρύνθηκε από την Εκκλησία, ο πατέρας Παύλος εκτιμά πως «κάναμε τις εκκλησίες δικαστήρια κι εμείς γίναμε δικαστές, πάμε τον κόσμο στο απόσπασμα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει για το αν οι αντιδράσεις ιεραρχών σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο απομάκρυναν ή έφεραν κόσμο στην Εκκλησία, ο ιερέας απάντησε πως, «η ιεραρχία διώχνει τον κόσμο από την εκκλησία, όχι η Εκκλησία».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cvw8zvn56yyp)