Αποχωρούν από το μπλόκο του Πλατυκάμπου οι αγρότες της Λάρισας. «Την Τρίτη 27/2 επιστρέφουμε στα χωριά μας οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα, με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Επιτροπή των μπλόκων, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των τρακτέρ.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η Επιτροπή, την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, «συμμετέχουμε πολύμορφα σε όλη τη χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη έναν χρόνο αργότερα. Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στον χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο τον λαό μας».

Διαβάστε ακόμα: Αυγενάκης: Το συμβούλιο υπουργών της ΕΕ ανέδειξε σήμερα την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για σοβαρές τεχνικές βελτιώσεις στη λειτουργία της ΚΑΠ

Όσον αφορά στα αιτήματα της κινητοποίησης, η Επιτροπή των μπλόκων επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας επειδή δεν θέλει να θίξει ούτε κάτ’ ελάχιστον τα συμφέροντα μιας χούφτας εμποροβιομηχάνων και μεγαλοεισαγωγέων που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού μας… Η κυβερνητική άρνηση δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czfoabchh4ch)

Πηγή: ΕΡΤ