Δύο στρατιωτικοί που εκτιμάται ότι σχετίζονται με μέρος του οπλισμού που βρέθηκε στην κατοχή της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης», ένας πρώην τρομοκράτης, τρεις αναρχικοί και πέντε άτομα που έχουν απασχολήσει για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, αποτελούν την τρομοκρατική ομάδα που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί.

Ο ρόλος των δύο στρατιωτικών έχει ξεκαθαρίσει για τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν φαίνεται να είχαν ουσιαστικό ρόλο στην οργάνωση, πλην όμως, διατηρούσαν επαφές με έναν εκ των συλληφθέντων και θεωρείται πως έχουν σχέση με τον οπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή της «Σύμπραξης Εκδίκησης».

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, όλοι είναι γνωστοί και έχουν απασχολήσει τις αρχές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Για ληστείες, για επιθέσεις, για συμπλοκές, ναρκωτικά και ένας, για επιθέσεις τρομοκρατίας. Ο τελευταίος είναι ο άνθρωπος κλειδί της οργάνωσης, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, ο άνθρωπος που συνέδεε τους ποινικούς με τους αναρχικούς και τους τρομοκράτες. Ο ρόλος του διερευνάται εξονυχιστικά αφού δεν αποκλείεται να είναι ο άνθρωπος που ενδεχομένως να είναι ενδιάμεσο στέλεχος και άλλων ενεργών τρομοκρατικών θυλάκων.

Το χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Εθνική Τράπεζα

Οι συλλήψεις των δέκα ατόμων ήταν αποτέλεσμα σημαντικής έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες, μετά την ανάλυση των ευρημάτων από την τελευταία επίθεση της οργάνωσης, στις 25 Ιανουαρίου σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Από αυτή την επίθεση, προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτότητα των περισσότερων εκ των συλληφθέντων.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και οι φυσικές παρακολουθήσεις των υπόπτων, συνέδεσαν όλα τα πρόσωπα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί την ευρεία επιχείρηση.

Ο φάκελος - βόμβας στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

Υπενθυμίζεται η οργάνωση κατηγορείται πως απέστειλε τον φάκελο βόμβα στο γραφείο της Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης στα μέσα του μήνα. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση, είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση». Μια ομάδα η οποία από την προκήρυξη της, φαινόταν ξεκάθαρα ότι είχε αναρχικό προσανατολισμό.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θεωρούν πως συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες το ενδεχόμενο οι 10 συλληφθέντες να κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις των ΜΑΤ στο Γουδί και το υπουργείο Εργασίας. Θεωρούν πως αυτές τις επιθέσεις, τις πραγματοποίησε άλλου τύπου ομάδα, η οποία ωστόσο δεν αποκλείεται να έχει έναν άνθρωπο – σύνδεσμο με την εξαρθρωθείσα οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».