Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, η Ελλάδα συγκλονίστηκε από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση δύο τρένων. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, τίμησε την επέτειο με μια σειρά από δράσεις.

Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. από τα Περιφερειακά Τμήματα Λάρισας και Ελασσόνας παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση, προσφέροντας στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων και λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ. ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν στο σημείο, προσφέροντας πρώτες βοήθειες, ασφαλή μεταφορά στους τραυματισμένους και συνδρομή στις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων.

Παράλληλα, οι εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εθελοντές Υγείας του Ε.Ε.Σ. διοργάνωσαν έκτακτες αιμοδοσίες, συγκεντρώνοντας 370 φιάλες αίματος.

"Άδεια μου αγκαλιά": Μια αφιέρωση από τους εθελοντές

Οι εθελοντές Νεότητας Ρόδου του Ε.Ε.Σ. δημιούργησαν ένα βίντεο αφιερωμένο στις οικογένειες των θυμάτων, με το τραγούδι "Άδεια μου αγκαλιά" του Διονύση Σαββόπουλου, ερμηνευμένο στη νοηματική γλώσσα.

Οι εθελοντές αφιερώνουν το τραγούδι «Άδεια μου αγκαλιά» στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη