Δυνάμεις της Αστυνομίας εντόπισαν σακίδια με Μολότοφ και μπουκάλια με τα οποία θα τους επιτίθονταν οι κουκουλοφόροι.

Τα σακίδια εντοπίστηκαν στην κατοχή τεσσάρων εκ των έξι ατόμων που συνελήφθησαν πριν από τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων της Αστυνομίας.

Δείτε τη φωτογραφία:Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σε τρεις φάσεις σημάδευσαν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για την πρώτη επέτειο από την εθνική τραγωδία των Τεμπών, στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά ομάδα νεαρών πέταξε Μολότοφ στο προαύλιο της βουλής, στη συνέχεια εκτυλίχθηκαν μάχες σώμα με σώμα κατά μήκος της Πανεπιστημίου και στην περιοχή της Ομόνοιας, ενώ λίγο πριν από τις 3.30 το μεσημέρι ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα στα Εξάρχεια.

Βόμβες Μολότοφ έσκασαν στο προαύλιο της Βουλής, στις δύο εισόδους, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και εκσφενδόνισε τα μπουκάλια πάνω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.


Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη


Η μία βόμβα Μολότοφ έσκασε μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη, στην άλλη είσοδο, μπροστά από το άγαλμα του Τρικούπη. Επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών άρχισε να τρέχει μακριά από την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η πορεία δεν διαλύθηκε. Λίγο αργότερα άλλη ομάδα αναρχικών έριξε Μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Ομόνοια και τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, ενώ η «αύρα» της Αστυνομίας έριξε νερό κατά των κουκουλοφόρων.