Παράσταση διαμαρτυρίας στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών σημειώθηκε έξω από το κτίριο του ΟΣΕ στη Λάρισα, χθες, Τετάρτη, ύστερα από πρωτοβουλία μελών του Ανεξάρτητου Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στα Τέμπη: Στη Βουλή διαβιβάστηκε το βούλευμα του εφέτη Λάρισας (Εικόνα)

Νωρίτερα, μέσα στη μέρα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των θυμάτων του εγκλήματος, στο πλαίσιο της μεγαλειώδους πορείας που έλαβε χώρα από το κέντρο της πόλης προς τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Δείτε φωτογραφίες:

larisa-ose-1_8_jpg
larisa-ose-1_9_jpg
larisa-ose-1_10_jpg
larisa-ose-1_2_jpg__1_
larisa-ose-1_1_jpg
larisa-ose-1_jpg
larisa-ose-1_2_jpg
larisa-ose-1_3_jpg
larisa-ose-1_6_jpg
larisa-ose-1_5_jpg
larisa-ose-1_7_jpg

 

Τήρησαν ενός λεπτού σιγή και άναψαν κεράκια για τα θύματα στα Τέμπη

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του onlarissa.gr, πλήθος πολιτών βρέθηκε στο σημείο για να αποτίσουν φόρο τιμής τηρώντας ενός λεπτού σιγή και κρατώντας τριαντάφυλλα και κεράκια, τα οποία άναψαν στις 23:22, τη μοιραία ώρα που ακριβώς έναν χρόνο πριν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν στην περιοχή του Ευαγγελισμού, προκαλώντας ένα από τα τραγικότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της χώρας.

Με ένα μεγάλο «γιατί;» να πλανάται μεταξύ συγγενών και απλών θεατών της τραγωδίας, «ζούμε από θαύμα;», «είναι η χώρα μας ασφαλής;», «γιατί κανείς δεν μας προσέχει;», οι Λαρισαίοι απαίτησαν να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους για να «ξαλαφρώσουν οι 57 ψυχές των δολοφονημένων».

Άναψαν κεράκια στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών έξω από τον ΟΣΕ