Επίθεση με χειροβομβίδα στο σπίτι του δέχθηκε ένα φιλήσυχο ζευγάρι ιδιωτικών υπαλλήλων στη Λάρισα, χωρίς να καταλαβαίνει το γιατί, μιας και όπως τόνισαν από την πρώτη στιγμή, δεν είχαν προηγούμενα με κανέναν.

8 μήνες μετά την επίθεση, οι Αρχές έφτασαν στην άκρη του νήματος, αφού, όπως φάνηκε, ο δράστης έκανε.. λάθος, μιας και στόχος ήταν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της διεύθυνσης των Φυλακών Λάρισας και όχι το ζευγάρι.

Το περιστατικό συνέβη στις 03:23 τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου 2023, όταν άγνωστος δράστης τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό και πέταξε μια χειροβομβίδα στην αυλή τριώροφης οικίας σε κεντρική συνοικία της Λάρισας, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», η χειροβομβίδα ήταν αμυντικού τύπου, που θεωρούνται από τις πλέον επικίνδυνες.

Η χειροβομβίδα κύλησε και σφήνωσε στο κενό του τοιχίου του αυλόγυρου με τον διάδρομο της συρόμενης πόρτας. Ο δράστης χρησιμοποίησε επίσης και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που «εξερράγη» με διαφορά μερικών δευτερολέπτων έξω από την πόρτα της πυλωτής, χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερης έκτασης υλικές ζημιές. Αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον χώρο τον μοχλό απελευθέρωσης (περόνη) της χειροβομβίδας, αλλά και υπολείμματα του αυτοσχέδιου μηχανισμού τα οποία αποστάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση. 


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε –σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.– όταν στο πλαίσιο έρευνας της Αντιτρομοκρατικής, με αφορμή την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι στην περίπτωση της Λάρισας, ο δράστης έκανε όντως τη δουλειά του, κάνοντας ωστόσο λάθος στη διεύθυνση του στόχου. 

Για την υπόθεση κατηγορούνται 10 Έλληνες, από τους οποίους 6 συνελήφθησαν, ενώ οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης. Κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.