Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Βουλή. Απάντηση σε όσα ανέφερε νωρίτερα σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, δίνει η Βουλή και, όπως φαίνεται, ο φρούραρχος είναι αυτός που έδωσε την εντολή για τον καθαρισμό του χώρου.

Σύμφωνα με πηγές του Φρουραρχείου, ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και σε άλλα σημεία. Κατ' εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα, όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα.

«Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου», αναφέρεται.

Νωρίτερα και πριν γίνει γνωστό ποιος είναι ο αρμόδιος γι’ αυτήν την απόφαση η αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων απολογήθηκε λέγοντας «συγγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων. Δεν έδωσα εγώ την εντολή».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czhgfxlwwkrl)


Η "συγγνώμη" από τον Δήμο Αθηναίων

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ρωξάνη Μπέη ζητεί συγγνώμη για το σβήσιμο των ονομάτων από το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων και σημειώνει ότι έγινε ύστερα από «πρόσκληση» του φρουράρχου της Βουλής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες το βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, έπειτα από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν κι εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».