Κατηγορηματικά αντίθετη με την κίνηση του συνεργείου της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων να σβήσει χθες το βράδυ, Τετάρτη 28/02, τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί με κόκκινη μπογιά στην πλατεία Συντάγματος, δήλωσε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, Ρωξάνη Μπέη.

*Διαβάστε εδώ: Τραγωδία στα Τέμπη: Έσπευσαν να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής», τόνισε η Ρωξάνη Μπέη.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη», υπογράμμισε.

«Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη», υπογράμμισε.

«Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα, έγραψαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όλα τα ονόματα των θυμάτων με κόκκινη μπογιά.

Ωστόσο, το ίδιο βράδυ, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έσπευσαν να κάνουν εργασίες καθαρισμού στο σημείο όπου γράφτηκαν τα ονόματα και τα έσβησαν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czhew8nvi8ip)


Ολόκληρη η δήλωση της Ρωξάνης Μπέη

Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.