Την αγόρευσή του ολοκλήρωσε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στη σχέση της κατηγορουμένης με τον πρώην σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, ενώ ανέφερε και τον λόγο που η Ρούλα Πισπιρίγκου παραιτήθηκε από την έφεση διαζυγίου. Όπως είπε ο συνήγορός της, αυτό έγινε για να σταματήσει η παραφιλολογία σχετικά με το ότι αρνείται να δώσει διαζύγιο στον Δασκαλάκη.

Διαβάστε ακόμα: Επίθεση Κούγια σε Δασκαλάκη: "Η μάνα πονούσε και ο κλαρινογαμπρός ήθελε να φτιάξει ένα χαρούμενο περιβάλλον"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czhpb5fw4skh)

Αλέξης Κούγιας: Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ τα παιδιά για να έχει κοντά τον Μάνο Δασκαλάκη

Ο κ. Κούγιας στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη σχέση του ζευγαριού, υποστηρίζοντας ότι η κατηγορούμενη δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ τα παιδιά προκειμένου να έχει κοντά τον σύζυγό της, πόσω μάλλον να τα σκοτώσει, καθώς για τα παιδιά ο Δασκαλάκης επέστρεφε σπίτι. Πολύ περισσότερο, δε, για την Τζωρτζίνα, στην οποία είχε αδυναμία.

«Το καλοκαίρι του 2018 η κυρία κατηγορούμενη έμαθε ότι ο Δασκαλάκης επί έξι μήνες είχε άλλη σχέση. Ο Δασκαλάκης το παραδέχθηκε και ζήτησε συγχώρεση. Η κυρία κατηγορούμενη τον συγχώρεσε και δεν “χάλασε” το σπίτι της για χάρη των παιδιών της. Σκέφτηκε τα παιδιά. Για τα παιδιά συνέχισαν. Χάρη των παιδιών καταρράκωσε τη γυναικεία προσωπικότητά της. Εδώ κατηγορείται ότι σκότωσε τα παιδιά για να τον φέρει πίσω. Είναι μοναδική εξαίρεση στον κόσμο. Δηλαδή, σκέφτηκε: "Εάν σκοτώσω τα παιδιά, θα γυρίσει σε εμένα"; Αμέσως μετά από αυτό το περιστατικό εργάστηκε στα καράβια μαζί με τον πατριό της κατηγορουμένης. Έφυγε από εκεί και έπιασε δουλειά σε παγοποιείο, επικαλούμενος πως δεν μπορούσε να βρίσκεται μακριά από τα παιδιά του. Όχι μακριά από την κατηγορουμένη, αλλά για τα παιδιά, και η κυρία κατηγορούμενη σκέφτηκε να τα σκοτώσει;», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Και πρόσθεσε: «Ο Μάνος δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον πόνο που είχε η κατηγορούμενη και της ζήτησε να χωρίσουν. Η μάνα πονούσε και ο άλλος, ο κλαρινογαμπρός, ήθελε να φτιάξει ένα χαρούμενο περιβάλλον. Έκανε παιδί για να φύγει η θλίψη από το σπίτι. Τελικά σκότωνε παιδιά για να κρατήσει τον Μάνο ή έκανε παιδιά για να κρατήσει τον Μάνο;

Με τη γέννηση της Ίριδας η συμβίωση ήταν αρμονική χωρίς προβλήματα και φανταστείτε το τι χαρά υπήρχε στο σπίτι. Δεν σκότωσε το παιδί της διπλανής πόρτας, με βάση το κατηγορητήριο, σκότωσε τα δικά της παιδιά. Η κυρία κατηγορούμενη γνώρισε τον ξάδελφό της μέσω της στενής της φίλης Γιάννη Παρίσση, με τον οποίο είχε μεμονωμένη και εφήμερη συνεύρεση, καθώς ήταν παραμελημένη και πεσμένη ψυχολογικά. Ο Μάνος Δασκαλάκης έμαθε για την εξωσυζυγική περιπέτεια. Ο Μάνος ήρθε και πήρε όλα τα πράγματα από το σπίτι του».

«Αποδίδεται στην κυρία κατηγορούμενη ότι σκοτώνει την Τζωρτζίνα για να φέρει πίσω τον Δασκαλάκη. Αφού ήξερε ότι η Τζωρτζίνα είναι η αδυναμία του Δασκαλάκη. Θα έπρεπε να θεωρεί ότι η Τζωρτζίνα θα τους κρατήσει κοντά. Από τη στιγμή που η μεγαλύτερη αγάπη του Μάνου είναι η Τζωρτζίνα, πώς ερμηνεύονται μονομερώς και συγκρούονται μεταξύ τους τα επιχειρήματα, και η παραδοχή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς γιατί, αφού ήθελε να κρατήσει τον Μάνο, να σκότωσε το αγαπημένο του παιδί; Ήθελε να σώσει το παιδί για να μείνει ο Μάνος. Λογική επιχειρηματολογία», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.