Με το εδώλιο κενό, αφού η Ρούλα Πισπιρίγκου απουσίαζε από το δικαστήριο, από το οποίο είχε αποχωρήσει βρίζοντας στην τελευταία συνεδρίαση μετά την πρόταση ενοχής της εισαγγελέως για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, συνεχίστηκε η δίκη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, οι οποίοι ζήτησαν την καταδίκη της κατηγορουμένης. Ωστόσο, ο συνήγορος της 35χρονης, Αλέξης Κούγιας, γνωστοποίησε στους δικαστές την πρόθεση της κατηγορουμένης να προσφύγει στα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια, κατηγορώντας την εισαγγελέα για συκοφαντική δυσφήμηση.


Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατηγορεί την εισαγγελέα για συκοφαντική δυσφήμηση

«Δεν έχει κανείς δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορουμένη. Πληροφορήθηκα ότι από εσάς η ειρωνεία πήγε σύννεφο, και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα. Ανέφερε η εισαγγελέας το πρωτοφανές "η Τζωρτζίνα είχε την ατυχία να την έχει μητέρα"», είπε ο Αλέξης Κούγιας, συμπληρώνοντας ότι θα καταγγείλουν την εισαγγελική λειτουργό και ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου, με την εισαγγελέα να απαντά: «Να το κάνετε».

Ο ποινικολόγος επανήλθε υποβάλλοντας αίτημα προκειμένου να κατατεθεί η αγόρευση της εισαγγελέως γραπτώς, λέγοντας ότι «η εισαγγελέας αγόρευε επί πολλές ώρες, αλλά η αγόρευση ήταν προφορική. Να κατατεθεί τώρα η αγόρευση. Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις δίκες. Αν δεν κατατεθεί γραπτώς η αγόρευσή της, δεν θα ξεκινήσω την αγόρευσή μου».

Ωστόσο, το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα, με τον Αλέξη Κούγια να σχολιάζει: «Αν στη δικογραφία εισέλθει το οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά πρόταση εισαγγελέως, μετά το πέρας της διαδικασίας στο ακροατήριο, η υπεράσπιση θα προσβάλει τα πρακτικά για πλαστότητα».

Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκαν και οι δύο συνήγοροι του Μάνου Δασκαλάκη, με τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο να σημειώνει ότι την ημέρα που απεβίωσε το παιδί «μέσα στον θάλαμο βρίσκονται οκτώ άτομα και όλοι λένε ότι η Τζωρτζίνα ήταν εξαρχής νεκρή και δεν ανένηψε». Όπως εξήγησε, «για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από την κατηγορουμένη λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, όταν βρισκόταν μόνη στο δωμάτιο με το παιδί».

Για υποδειγματική αποδεικτική διαδικασία έκανε λόγο ο Δημήτρης Καράμπελας, που εστίασε στο κίνητρο της 35χρονης. «Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δεμένο ζευγάρι, αλλά ένα ζευγάρι "σκοτωμένο" πριν από το "Καραμανδάνειο". Το ίδιο και πριν από το “Αγλαΐα Κυριακού”. Ήταν σε διάσταση. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πριν από το "Καραμανδάνειο" η κατηγορουμένη χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα», είπε, μεταξύ άλλων, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχη.


Ρούλα Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης: Βγήκε το διαζύγιο

Το πολυπόθητο χαρτί του διαζυγίου του από τη Ρούλα Πισπιρίγκου κρατάει από τις 30 Ιανουαρίου στα χέρια του ο Μάνος Δασκαλάκης. Την είδηση δημοσίευσε το ereportaz.gr. Η αίτηση είχε συζητηθεί έπειτα από αναβολή που δόθηκε τον Ιούνιο του 2023, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών τον περασμένο Οκτώβριο, και μάλιστα το δικαστήριο αποφάσισε τα δικαστικά έξοδα να πληρωθούν από την πρώην πλέον σύζυγο του 32χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών είχε ζητήσει για πρώτη φορά διαζύγιο από την κατηγορούμενη σήμερα μητέρα λίγο πριν πάθει την πρώτη της ανακοπή η κόρη τους Τζωρτζίνα. Ωστόσο, επέστρεψε λόγω των ραγδαίων εξελίξεων και το θέμα επανήλθε μετά την απόφαση για προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του εννιάχρονου κοριτσιού με κεταμίνη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή