Η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών, μίλησε για τον άδικο χαμό της κόρης της και για τις προσδοκίες της από τη Δικαιοσύνη.

Τατουάζ με το πρόσωπο της Κλαούντια

«Έχω κάνει τατουάζ το πρόσωπό της και το φιλάω συνεχώς. Πηγαίνω κάθε μέρα από τη Λάρισα όπου μένω στα Τέμπη στο σημείο της τραγωδίας και μετά στο μνήμα της. Η κόρη μου φοιτούσε στην Ιατρική Σχολή της ΣΑΣΣ. Φοβόταν το αυτοκίνητο και θεωρούσε το τρένο ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο. Και κατέληξε να καεί ζωντανή στους 1.400 βαθμούς», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Αναζητώντας ευθύνες

«Θέλω να μάθω ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να κόψουν εισιτήρια θανάτου με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή ένα κορίτσι στα 20 του χρόνια. Επί 12 λεπτά τα παιδιά μας βρίσκονταν στην κόλαση. Ακόμα κι ο κ. Καραμανλής το 2019 ασκούσε κριτική στη σιδηροδρομική ασφάλεια της χώρας κι όταν έγινε ο ίδιος υπουργός, άρχισε να τα λέει αλλιώς. Λίγες μέρες πριν από το δυστύχημα μας διαβεβαίωνε ότι ήταν όλα ασφαλή. Αν ήξερα την αλήθεια, δεν θα άφηνα το παιδί μου να χρησιμοποιήσει αυτό το τρένο. Δεν μπορώ να ησυχάσω όσο σκέφτομαι ότι αν δεν μετέφεραν εύφλεκτα υλικά».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czi6gf5oo1jl)


Πίστη στη Δικαιοσύνη

«Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και περιμένω να κάνει τη δουλειά της, για να ησυχάσει η ψυχή της κόρης μου. Ο κόσμος ξύπνησε, έστω και αργά, και κινητοποιήθηκαν οι Αρχές. Όταν είδα ότι τσιμέντωναν την περιοχή και ρώτησα γιατί, μου απάντησαν πως υπάρχει αγωγός αερίου κάτω από το έδαφος και πως ήταν επικίνδυνο να μην τσιμεντωθεί λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας του εδάφους από το δυστύχημα».

Μία κραυγή για το μέλλον

«Αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη. Να μην κλείσουν άλλα σπίτια. Κι αν δεν προσπαθήσουμε για δικαιοσύνη, σας το λέω καθαρά: η τραγωδία θα επαναληφθεί», κατέληξε η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια.