Η έντονη βροχόπτωση στο Ναύπλιο που κατά διαστήματα ήταν καταρρακτώδης, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλά τμήματα δρόμων της πόλης το πρωί. Η κακοκαιρία πλήττει την Αργολίδα, με δυνατές κατά διαστήματα βροχές, θυελλώδεις νοτιάδες και κεραυνούς.

ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 1/3/2024

Λίγο πριν το μεσημέρι η πόλη του Ναυπλίου δέχθηκε μεγάλα ύψη βροχής με αποτέλεσμα πρόσκαιρα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να γίνουν αδιάβατοι από πεζούς, ενώ και τα αυτοκίνητα σε πολλά σημεία κινούνται με δυσκολία.

*Διαβάστε ακόμα: Ναύπλιο: Πλημμύρισαν σπίτια και υπόγεια από την καταρρακτώδη βροχή (εικόνες)

naflpio-2

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, σε πολλές περιπτώσεις καταστηματάρχες βγήκαν με σκούπες για να διώξουν τα νερά που απειλούσαν τις περιουσίες τους.

Σοβαρά προβλήματα και στη συνοικία Κούρτη, με ισόγειες κατοικίες και υπόγεια να πλημμυρίζουν στην οδό Οδυσσέως. Στο σημείο βρέθηκαν Πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και ο Δήμος με την Πολιτική Προστασία, κάνοντας αντλήσεις υδάτων, ώστε να καταστεί δυνατό για τους κατοίκους να μπουν ή να βγουν από τα σπίτια τους.

Η τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Άργους στο ύψος της Χ. Τρικούπη, ούτως ώστε να μην εισέρχονται αυτοκίνητα στο κέντρο του Ναυπλίου, λόγω της μεγάλης στάθμης των συγκεντρωμένων νερών, ενώ η ίδια εικόνα επικρατούσε και στην οδό Σ. Μεραρχίας και ως εκ τούτου έγινε εκτροπή και στην Ενδεκάτη.



Φρεάτιο όμβριων υδάτων ξεχείλισε στην περιοχή του Γηροκομείου, με αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να πλημμυρίσει και η Πυροσβεστική να προχωρά σε άντληση υδάτων.

Στην οδό Οδυσσέως στη συνοικία Κούρτη ισόγεια οικία πλημμύρισε και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την άντληση υδάτων, ενώ στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στην Κατεβασία το ρέμα κατεβάζει μεγάλες ποσότητες νερού, με το σημείο να έχει σημανθεί ώστε να μην επιχειρήσουν οχήματα να διασχίσουν την ιρλανδική διάβαση, μιας και κινδυνεύουν να παρασυρθούν.

Τέλος, στην οδό Ναυπλίου - Ασίνης συγκεντρωμένα νερά δυσχεραίνουν την διέλευση των οχημάτων και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

nafplio-plimira222200
nafplio-plimira3330


Σε εγρήγορση παραμένει η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία του Δήμου για να επέμβουν όπου χρειαστεί. Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα εξασθενήσουν στην περιοχή της Αργολίδας από το βράδυ της Παρασκευής. Ανάλογες πλημμύρες είχαν σημειωθεί και πριν από τρεις ημέρες.