«Πράσινο φως» έδωσε το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου στον Ελβετό δικηγόρο και συνεκτελεστή της διαθήκης του Γιώργου Τράγκα στο να προχωρεί σε ενέργειες πληρωμών προς όφελος της περιουσίας του εκλιπόντος δημοσιογράφου.

*Διαβάστε εδώ: Τράγκας εναντίον Τράγκα: Ξεκινά η δίκη για την αμύθητη περιουσία του δημοσιογράφου

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει μόνο δεκτή τη θέση του Γιάννη Τράγκα, γιου του εκλιπόντος δημοσιογράφου και μετά την αναβολή της συζήτησης της αίτησης του γιου του δημοσιογράφου λόγω της αποχής των δικηγόρων, προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής, τροποποιώντας την προηγούμενη, η οποία απαγόρευε στον Ελβετό δικηγόρο να προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή.

Με την προσωρινή διαταγή υποχρεώνεται και πάλι ο συνεκτελεστής της διαθήκης να μην προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή ή άλλη ενέργεια σχετιζόμενη με τη διαχείριση της περιουσίας του εκδότη.

Παράλληλα, ωστόσο, του δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσει σε πληρωμές εφόσον αυτές αφορούν επείγουσες υποχρεώσεις της κληρονομιάς, είναι προς όφελος της περιουσίας και υπάρχει έγκριση του δεύτερου συνεκτελεστή, όπως ορίζει ο νόμος.

Αυτό ανέφερε άλλωστε ενώπιον της ειρηνοδίκου και ο Ελβετός συνεκτελεστής, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Άγγελου Μαραγκού, ότι, δηλαδή, όλες οι πληρωμές που διενεργήθηκαν ήταν απαραίτητες και αναγκαίες για το συμφέρον της κληρονομιάς, καθώς και ότι είχε ενημερώσει εγγράφως τον έτερο συνεκτελεστή γι' αυτές.

Η υπόθεση έφτασε στο Ειρηνοδικείο, ύστερα από αίτηση του Ιωάννη Τράγκα, με την οποία επιχειρεί να παύσει οριστικά τον Ελβετό συνεκτελεστή της διαθήκης του πατέρα του, καταλογίζοντάς του ποινικά αδικήματα, για τα οποία έχει υποβάλει και σχετική μήνυση.