Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται η 22χρονη που τραυματίστηκε μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος το μεσημέρι της Παρασκευής (1/3).

Ο πατέρας της 22χρονης κοπέλας είπε στο MEGA με βάση την ενημέρωση που είχε μέχρι στιγμής πως η κόρη του έχει αιμορραγία που δεν έχει σταματήσει. Το κορίτσι είναι φοιτήτρια και παράλληλα εργαζόταν σε εμπορικό κατάστημα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cziijo8j2etd)

Ο δράστης, ο οποίος έχει παρελθόν ψυχασθένειας, φέρεται να φώναξε πως η κοπέλα ήταν κατάσκοπος και νόμιζε ότι τον παρακολουθούσε γι' αυτό τη μαχαίρωσε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης τη χτύπησε με το μαχαίρι δύο φορές στην ωμοπλάτη, κοντά στην καρδιά, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη αιμορραγία, καθώς το βάθος των δύο τραυμάτων ήταν τέσσερα δάκτυλα.


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κοπέλα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στον θώρακα, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η 22χρονη είχε υποστεί πνευμοθώρακα -το μαχαίρι είχε τρυπήσει το θωρακικό τοίχωμα-, ενώ έχει κι ένα σπασμένο πλευρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, η κατάστασή της είναι σοβαρή, ενώ εκτιμάται ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Το χρονικό της επίθεσης - Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η 22χρονη είναι... πράκτορας των Γερμανών

Το περιστατικό έγινε στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, όταν ο άνδρας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πλησίασε τη γυναίκα και τη μαχαίρωσε στην πλάτη. Δράστης και θύμα δεν γνωρίζονταν και δεν είχαν προηγούμενα. Η κοπέλα ήταν η άτυχη περαστική που έγινε δέκτης της μανίας του.

Στη συνέχεια, όπως λένε οι μαρτυρίες, η γυναίκα, η οποία τη στιγμή της επίθεσης περπατούσε στον δρόμο προκειμένου να μπει στο κατάστημα όπου εργάζεται, έτρεξε βαριά τραυματισμένη στο εν λόγω μαγαζί.

Διαβάστε σχετικά: Σοκ στο κέντρο της Αθήνας - Γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στην Ερμού

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος με το μαχαίρι στα χέρια καθόταν ατάραχος και κοιτούσε την κοπέλα που ήταν αιμόφυρτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης υποστήριξε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι αντιμετωπίζει ζητήματα ψυχικής υγείας. Φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι η νεαρή είναι πράκτορας των Γερμανών.

Οι Αρχές αρχικά ερευνούσαν το ενδεχόμενο να γνωρίζονται δράστης και θύμα και να υπήρχε κάποια προσωπική διαφορά, αλλά και το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας. Πλέον φαίνεται ότι πρόκειται για ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο που έκανε μια τυχαία επίθεση στον δρόμο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cziim9ziib1t)