Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι έξι κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης», στην οποία αποδίδονται σειρά τρομοκρατικών ενεργειών μεταξύ των οποίων και η αποστολή παγιδευμένου δέματος σε πρόεδρο εφετών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος δέκα ατόμων, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι έγκλειστοι στις φυλακές στους αποδίδονται κατά περίπτωση βαρύτατες κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.

Μεταξύ των έξι κατηγορουμένων οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα βρίσκονται και δυο εν ενέργεια στρατιωτικοί, με τον έναν εξ αυτών, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς φέρεται γενετικό του υλικό να  εντοπίστηκε στον παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτρια την πρόεδρο εφετών Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και μια γυναίκα η οποία κατηγορείται για επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σε τράπεζα στα Πετράλώνα, με την ίδια να αρνείται πως γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί και να παραδέχεται μόνο πως βρέθηκε εκεί με το αυτοκίνητο της.

Οι υπόλοιποι τρεις αρνήθηκαν το σε βάρος τους κατηγορητήριο, ένας 36χρονος αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και ο ένας πυροτεχνουργός (της Πολεμικής Αεροπορίας) τήρησε το δικαίωμα της σιωπής. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να αποδέχθηκε μόνο ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος όλες τις άλλες πράξεις που του καταλογίζονται.