Ο καιρός στη χώρα μας αναμένεται να επιδεινωθεί από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (4.03) με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού του διημέρου να είναι οι βροχές και οι καταιγίδες – με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά και οι ενισχυμένοι άνεμοι, εξαιτίας ενός συστήματος χαμηλού βαρομετρικού από την Ιταλία, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του meteo.

Πιο αναλυτικά, μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, μέτωπο βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει τα Επτάνησα και αργότερα το απόγευμα την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη βόρεια Ελλάδα. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας κατά τη διάρκεια της νύχτας προς αύριο Τρίτη αρκετές περιοχές της χώρας.

Το πρωί της Τρίτης, βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές αναμένονται στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ μέτωπο καταιγίδων θα επηρεάζει τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και σποραδικές χαλαζοπτώσεις.

kairos403

Από πρωί της Τρίτης μέχρι και το τέλος της ημέρας, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στις περισσότερες περιοχές με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα στα βορειοδυτικά, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται πάνω από τη χώρα μας. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα νότια ηπειρωτικά και στις Κυκλάδες, ενώ από τις απογευματινές ώρες ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου τα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις, είναι τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και δευτερευόντως τα νότια ηπειρωτικά (κυρίως Πελοπόννησος).

Σημαντικά αθροιστικά ύψη βροχής αναμένονται σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ σημαντικές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινά τμήματα.

Στον νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας παροδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ της Δευτέρας, ενώ δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Ο καιρός της Τρίτης θα παραμείνει άστατος, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδων μετά το μεσημέρι. Τέλος, οι άνεμοι θα πνέουν σήμερα νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 Μποφόρ, ενώ αύριο Τρίτη οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις που στα νότια θα φτάνουν και πάλι τα 7 Μποφόρ.