Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 44χρονος, Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη για την εμπλοκή του στην ομάδα των Σέρβων εκτελεστών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Interpol.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών αρχών ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις ανθρωποκτονίες, καθώς και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική, όπου διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως μετέφερε ένα αμάξι από την Αθήνα στην Κέρκυρα χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και τον σκοπό της μεταφοράς του ενώ για το κινητό που φέρεται να είχε στην κατοχή του, υποστήριξε πως δεν ήταν ο αποκλειστικός κάτοχος και πως του το έδωσε ένας συγκατηγορούμενος του, έγκλειστος σε φυλακές στο εξωτερικό, στην Αθήνα και το παρέδωσε σε κάποιον άλλον στην Κέρκυρα.

Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που αφορούν μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.