Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Σάκη Γκολφίνου, ο φρικτός θάνατος του οποίου συγκλόνισε το Πανελλήνιο και 6 μήνες μετά, δεν έχει απαντηθεί ακόμη αν επρόκειτο περί εγκληματικής ενέργειας ή δυστυχήματος, μιας και από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν είναι δυνατό να υποστηριχθεί κατηγορηματικά η μια ή η άλλη εκδοχή.

Η δικογραφία που αφορά στο θάνατο του 46χρονου επιχειρηματία, από την Βάρδα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 μπροστά από το αυτοκίνητό του σε δύσβατη περιοχή του Δάσους Κουνουπελίου Ηλείας, απεστάλη στην Εισαγγελία Πάτρας από την Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας, χωρίς το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», δεν εμπεριέχονται στον φάκελο επαρκή στοιχεία που να παραπέμπουν σε κάποιο ισχυρό κίνητρο, το οποίο θα δικαιολογούσε εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 46χρονου επιχειρηματία. Παρολ' αυτά, η οικογένειά του είναι πεπεισμένη ότι ο άνθρωπός της έπεσε θύμα εμπρησμού μέσα στο αυτοκίνητό του και κάηκε ζωντανός. Μάλιστα η μητέρα του, διά του συνηγόρου της, Βασίλη Ζησιμάτου, απέστειλε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών και ζητεί να αναβαθμιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, η μητέρα του Σάκη Γκολφίνου αιτείται να εμπλακεί στις έρευνες το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, με την πρωτοβουλία αυτή να σχετίζεται έμμεσα με το γεγονός ότι ο 46χρονος γιος της «διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο ένστολου από την Πάτρα». Με αυτό τον τρόπο, προφανώς υπαινίσσεται ότι η «σχέση» αυτή δεν επέτρεψε στις Αρχές Ασφαλείας της Κάτω Αχαΐας να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με τη σειρά τους οι αστυνομικές πηγές δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τον εν λόγω υπαινιγμό και αντιτείνουν ότι «η συγκεκριμένη γυναίκα μπήκε πρώτη στο κάδρο των ερευνών και μάλιστα εκλήθη 5 – 6 φορές να καταθέσει, είναι δε ζήτημα εισαγγελικής αξιολόγησης η μεταχείρισή της από τη Δικαιοσύνη».

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν «κρίσιμο το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης» που ακόμη εκκρεμεί και γι’ αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί στον φάκελο της υπόθεσης που απεστάλη στην Εισαγγελία. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενημερωθεί, προφορικά, για τα αποτελέσματα της τοξικολογικής και ως εκ τούτου διέρρευσε ότι όπως φαίνεται, ο επιχειρηματίας δεν έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.