Νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την ΟΛΜΕ τις 8 Μαρτίου ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκιρμένα, στις 8 Μαρτίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί διπλή κινητοποιήση για την ΟΛΜΕ, καθώς η προγραμματισμένη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος συμπίπτει με την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά και το πανεκπαιδευτικό συλλαλλητήριο.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Στις 8 Μαρτίου ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει ξανά την ομόφωνη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο αυτό και προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ. συμπληρωματικά στη στάση εργασίας (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου) που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που έχουν διοργανωθεί (Για την Αθήνα: στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας και στις 13.00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου).