Την κακοκαιρία Daniel «πληρώνουν» ακόμα οι παραγωγοί μήλων της χώρας, αφού εξαιτίας της είναι σημαντικά μειωμένη η παραγωγή μήλων.

Η κακοκαιρία Daniel έπληξε την περιοχή την εποχή που θα ξεκινούσε η συγκομιδή (5-20 Σεπτεμβρίου), με μεγάλο μέρος της παραγωγής να χάνεται, καθώς τα μήλα είτε σάπισαν είτε έπεσαν από τα δένδρα.

Ο αντιδήμαρχος Αγιάς Λάρισας και παραγωγός Βασίλης Σμυρλής μίλησε στο MEGA και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρώτα καταστραφήκαμε από τον Daniel την εποχή που γινόταν η συγκομιδή. Εμείς δεν μπορούσαμε να μπούμε να μαζέψουμε μήλα, γιατί ήμασταν πλημμυρισμένοι. Χάθηκε μεγάλο μέρος της παραγωγής και όσα αποθηκεύτηκαν, δεν υπήρχαν δρόμοι. Χτυπηθήκαμε από όλες τις πλευρές».

Να σημειωθεί ότι για έναν μήνα μετά τις πλημμύρες, οι αγροτικοί δρόμοι είχαν διαλυθεί και οι αγρότες δεν είχαν πρόσβαση στα χωράφια. Οι παραγωγοί δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στα συμβόλαια που είχαν υπογράψει με εταιρίες του εξωτερικού, ενώ παράλληλα, αυξήθηκαν οι εισαγωγές από χώρες όπως η Σερβία, Πολωνία και Βουλγαρία και ως εκ τούτου μεγάλο μέρος της παραγωγής τους, έμεινε τελικά στα ψυγεία.

Όσα μήλα διατέθηκαν, πωλήθηκαν από τους παραγωγούς προς 0,35 – 0,40€, σε σύγκριση με πέρυσι, που οι τιμές κυμαίνονταν από 0,20-0,30€.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmdyc2fii2x)