Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις απάτες που είχαν στηθεί από τον ιερέα και τον καθαιρεμένο παπά που ξάφριζαν πολίτες στη Θεσσαλονίκη.

Το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του "Βήματος" και των "Νέων" Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρει στο Mega ότι σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης υπήρχαν τέσσερις με πέντε επιχειρηματίες που σχετίζονταν κυρίως με τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τους είχε προσεγγίσει μέσω ενός λογιστή που ήταν κοντά στον συγκεκριμένο ιερέα.

Ο υποψήφιος υποτίθεται μητροπολίτης φαίνεται να έλεγε ότι ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του στη Μητρόπολη  Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν στη διαχείριση των ακινήτων της Μητρόπολης, στη διαχείριση των οικονομικών, στις προμήθειες, στα συσσίτια και στα λογιστικά θέματα.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, όταν ρωτήθηκε –σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία– τι τα ήθελε αυτά τα χρήματα δηλώνει εντελώς ψευδώς «ήθελα να χρηματίσω έναν συνεργάτη του αρχιεπισκόπου».

Ενώ ένα άλλο μέρος, όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος ιερέας, δαπανήθηκε προκειμένου να αγοραστούν δώρα σε μητροπολίτες, με σκοπό να «προχωρήσει» η εκλογή του ως μητροπολίτη.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ένας από τους θιγόμενους επιχειρηματίες έκανε μερικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο σε σχέση με έναν από τους ενδιάμεσους που βοηθούσαν σε αυτή την απάτη κι όπως αναφέρει στη δικογραφία έκανε ιδιαίτερα ακριβή ζωή, που περιελάμβανε ταξίδια και γνωριμίες με πολλά πρόσωπα της ελληνικής showbiz.

Η δικογραφία επίσης αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος αρχιμανδρίτης πήγαινε σε φαρμακεία και έπαιρνε μεγάλες ποσότητες καλλυντικών, σε άλλα σούπερ μάρκετ μεγάλες ποσότητες τυριών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmsan7i6h8p)

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο αρχιμανδρίτης με τη βοήθεια ενός ιερέα που είχε καθαιρεθεί κατάφεραν να αποκομίσουν 1.347.000 ευρώ από πιστούς στη Θεσσαλονίκη. Παγίδεψαν 6 άτομα από τον Νοέμβριο του 2018 και τα έπεισαν να δώσουν χρήματα δήθεν για να βοηθήσουν τον αρχιμανδρίτη να εκλεγεί μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Για την παγίδα κατηγορούνται συνολικά 6 άτομα, που έπαιζαν το παιχνίδι του 68χρονου αρχιμανδρίτη. Έπειθαν πιστούς να καταβάλουν χρήματα και τους υπόσχονταν πως μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου μητροπολίτη στη Θεσσαλονίκη τα χρήματα όχι μόνο θα τους επιστρέφονταν, αλλά στο εξής όπως τους έλεγαν θα είχαν ανοιχτό και έναν δίαυλο επικοινωνίας απευθείας με τον ιεράρχη.