Ένα ολιγόλεπτο επεισόδιο έντασης σημειώθηκε στην κεντρική είσοδο του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη μεταξύ φοιτητών και ενός οδηγού ταξί.

Ειδικότερα, ο οδηγός ταξί μετέφερε γυναίκα με μωρό στην αγκαλιά της και ήθελε να περάσει, για να μπει στο πανεπιστήμιο. Εκεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria.gr, συνάντησε τους φοιτητές που έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί την πρόσβαση στον χώρο του ΑΠΘ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμιαπου συζητείται σήμερα για δεύτερη μέρα στη Βουλή. 

Ο οδηγός ταξί έχασε την ψυχραιμία του, βγήκε από το όχημά του και φώναξε στους φοιτητές. Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο της Voria.gr, απείλησε να πατήσει με το όχημα τους φοιτητές, οι οποίοι κρατούσαν πανό κλείνοντας την είσοδο και η ένταση ανέβηκε ακόμη περισσότερο.

ΑΠΘ: Ένταση με οδηγό ταξί και φοιτητές

Οι φοιτητές εξήγησαν στον οδηγό ταξί πως έχουν αποκλείσει συμβολικά το πανεπιστήμιο για λίγο, λόγω της συζήτησης για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Έπειτα του είπαν να μπει από άλλη είσοδο, την οποία έχουν αφήσει ανοικτή.

Διαβάστε ακόμα: Ζέττα Μακρή: Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν τα δημόσια ΑΕΙ -  Αυστηρά τα κριτήρια λειτουργίας για τα μη κρατικά

Ωστόσο, ο οδηγός ταξί απείλησε και έναν από τους φοιτητές ότι θα τον χτυπήσει στο πρόσωπο, όταν αυτός του είπε να φύγει από το σημείο.

Τελικά η επιβάτιδα με το μωρό της κατέβηκε από το ταξί και μπήκε στο πανεπιστήμιο πεζή.

Ο οδηγός ταξί παρέμεινε αμετακίνητος στο σημείο.

Πηγή: Voria.gr