Στο πλαίσιο της «ανακατανομής» του ελέγχου από τις μαφιόζικες οργανώσεις που δρουν στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή εντάσσει η ΕΛΑΣ την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά
Στην περιοχή οι αστυνομικοί θεωρούν πως εδώ και λίγο καιρό υπάρχουν έριδες μεταξύ ομάδων για το ποια θα αναλάβει την «προστασία» και τις… εισπράξεις.
Οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για ξεκάθαρη επίθεση ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου. Η έκρηξη φαίνεται πως ήταν «προειδοποιητική» σύμφωνα με τις Αρχές. Επίσης με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις υφίσταται σύνδεση της επίθεσης με την μαφιόζικη δολοφονία στον Νέο Κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Πειραιάς: Μαφιόζικο χτύπημα "βλέπει" η ΕΛΑΣ πίσω από την έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο - Δείτε εικόνες & βίντεο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czo3xahd8bmx)

Την υπόθεση έχει αναλάβει Το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο χώρος ερευνήθηκε από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ελληνικής αστυνομίας, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν ευρήματα, προκειμένου να προσδιοριστεί από τι προκλήθηκε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε 10 οχήματα και κατοικίες αλλά και στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Η ισχύς της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να ξηλωθούν παράθυρα σε παρακείμενες πολυκατοικίες.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czo1mpl7e4oh)


Έκρηξη στον Πειραιά: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Για την έκρηξη δίπλα σε βενζινάδικο στον Πειραιά δεν υπήρξε προειδοποίηση, ενώ οι βομβιστές δεν φαίνεται να νοιάστηκαν για το γεγονός ότι η βόμβα τοποθετήθηκε σε έναν κεντρικό δρόμο του Πειραιά.

Η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε ήταν μεγάλη, δεδομένων των καταστροφών που προκλήθηκαν. Ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό βίντεο από κλειστά κυκλώματα της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες του πρατηρίου έχουν καταγράψει το ωστικό κύμα της έκρηξης, χωρίς προς το παρόν να έχει διαπιστωθεί εάν έχουν καταγραφεί και οι κινήσεις των δραστών.


Το χρονικό

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους. Η ισχύς της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να ξηλωθούν παράθυρα σε παρακείμενες πολυκατοικίες.

Σημειώνεται ότι κοντά στο συγκεκριμένο βενζινάδικο είχαν σημειωθεί περιστατικό με πυροβολισμούς πριν από περίπου ένα μήνα.

Δίπλα από το βενζινάδικο, στον υπαίθριο χώρο τοποθετήθηκε η βόμβα δημιουργώντας ένα άνοιγμα. Συγκεκριμένα, στον ακάλυπτο χώρο στάθμευσης αυτοκίνητων ήταν το σημείο όπου οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει την βόμβα.

Ο εν λόγω χώρος στάθμευσης είναι μεσοτοιχία με το βενζινάδικο. Όπως αναφέρθηκε υπάρχουν πολλές ζημιές στη γειτονιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, στο βενζινάδικο, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ανοιχτό, αλλά και στις γύρω πολυκατοικίες.

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση».
ekrixi_peiraias4180562-006
ekrixi_peiraias4180551-007
ekrixi_peiraias4180552-008
ekrixi_peiraias4180554-009
ekrixi_peiraias4180555-001
ekrixi_peiraias4180556-002
ekrixi_peiraias4180558-003
ekrixi_peiraias4180559-004
ekrixi_peiraias4180561-005
pireas2-1024x768
pireas1-1024x768
pireas3-593x1024


Μαρτυρία για την έκρηξη βόμβας στον Πειραιά: «Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης»

Κάτοικος που μένει σε πολυκατοικία ακριβώς απέναντι από το βενζινάδικο είπε σήμερα το πρωί στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγες ώρες δηλαδή μετά την έκρηξη:

«Ήταν γύρω στις 3:20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι, επειδή είναι και το φυσικό αέριο, μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω […] Και, μάλιστα, το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο, που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί κι αυτό. Εμείς, βέβαια, δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Σαν εμπόλεμη κατάσταση».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czo4sbtbo4xl)

«Ήταν τόσο δυνατός ο θόρυβος, που τραντάχτηκε ολόκληρη η πολυκατοικία. Νόμιζα στην αρχή ότι γινόταν σεισμός. Πετάχτηκα έξω και κοίταξα προς το βενζινάδικο και είδα ένα πράγμα που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν καπνός, αλλά μετά κατάλαβα ότι ήταν σκόνη γιατί από την έκρηξη έπεσε ένας τοίχος. Ήρθε αμέσως η Αστυνομία. Έχουν γίνει πολλές ζημιές», είπε μεταξύ άλλων γυναίκα κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Action 24 που άκουσε την ισχυρή έκρηξη.


Όπως φαίνεται στα παρακάτω βίντεο και στις εικόνες, οι ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στο βενζινάδικο όσο και σε σταθμευμένα ΙΧ είναι μεγάλες.