«Ανακοινώσαμε μια νέα δράση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που αφορά κακοποιημένες γυναίκες» δήλωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και εθνικός συντονιστής του ευρωπαϊκού έτους δεξιοτήτων, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Διαβάστε ακόμα: Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας 2024: Τι γιορτάζουμε στις 8 Μαρτίου

Όπως εξήγησε, με τη δράση αυτή «33 επιχειρήσεις θα προσλαμβάνουν τις γυναίκες, ώστε να μπορούν να τους δώσουν τη δυνατότητα να ανεξαρτητοποιηθούν, να είναι οικονομικά ενεργές, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να μπορέσουν να φύγουν από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Σπύρου Πρωτοψάλτη στα Παραπολιτικά 90,1

Σ.ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: Ανακοινώσαμε μια νέα δράση, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, που αφορά κακοποιημένες γυναίκες. 33 επιχειρήσεις θα τις προσλαμβάνουν ώστε να μπορούν να τους δώσουν τη δυνατότητα να ανεξαρτητοποιηθούν, να είναι οικονομικά ενεργές, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να μπορέσουν να φύγουν από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον της για τη συγκεκριμένη δράση κάποια από τις κακοποιημένες γυναίκες:

Σ.ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: Θα πρέπει να πάει στους ξενώνες που πηγαίνουν οι γυναίκες θύματα βίας και να πάρει μια βεβαίωση και με αυτή τη βεβαίωση θα μπορέσει να απευθυνθεί στη ΔΥΠΑ ώστε να τη φέρουμε σε επαφή με τις επιχειρήσεις.

Σ.ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: Δεν έχει χρονική διάρκεια, πρόκειται για κανονική εργασία, δεν υπάρχει καν επιδότηση. Έχουμε 33 επιχειρήσεις που δεν ζητάνε ούτε επιδότηση ούτε χρηματοδότηση, είναι μια δέσμευση των επιχειρήσεων αυτών ότι θα δίνουμε δουλειά σε αυτές τις γυναίκες.

O Σπύρος Πρωτοψάλτης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα          | Parapolitika