Ομοφοβική επίθεση δέχτηκε ένα ζευγάρι το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη από δεκάδες νεαρούς σε κεντρική πλατεία και γλίτωσαν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή, όταν πρόλαβαν να κρυφτούν σε εστιατόριο.

*Διαβάστε εδώ: Πρώην παίκτρια ριάλιτι για τη συμμετοχή της σε εγκληματική οργάνωση: "Δε γνώριζα τίποτα, είμαι αθώα

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός των δύο ανθρώπων στάθηκε αφορμή, ώστε ανήλικοι να τους χλευάσουν, να τους πετάξουν μπουκάλια και στη συνέχεια ένας τεράστιος όχλος να τους κυνηγήσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου το ζευγάρι περπατούσε ανάμεσα στους δεκάδες -κατά βάση- ανήλικους που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πάνω στην πλατεία.

Στην αρχή, όπως κατήγγειλαν τα θύματα συγκεκριμένα στους αστυνομικούς, δεν έδωσαν καμία σημασία στις άσχημες κουβέντες που εκστόμιζαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους.

Εν συνεχεία, όμως, άρχισαν να δέχονται σοβαρές απειλές κατά τη ζωής τους, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα άρχισαν να πέφτουν προς το μέρος τους.

Τα νεαρά άτομα κατάφεραν να γλιτώσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το μίσος του όχλου, μπαίνοντας σε ένα εστιατόριο και από εκεί κάλεσαν τους αστυνομικούς.


Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Να εντοπιστούν όλοι εκείνοι που προκάλεσαν το ομοφοβικό επεισόδιο

Οι αρχές προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές, κυρίως ανήλικων ατόμων, τα οποία όλα τα βράδυ εξετάζονταν, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της εμπλοκής τους.

Το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειες Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει την υπόθεση, με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ζητά τον εντοπισμό όλων εκείνων που προκάλεσαν το θλιβερό ομοφοβικό επεισόδιο.