Ικανοποιητική κρίνεται η πορεία της υγείας του φοιτητή που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, με τους θεράποντες ιατρούς να περιμένουν τη στιγμή που εκείνος θα βγει από τη ΜΕΘ και θα μετακινηθεί σε θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Είναι πολύ καλά τα νέα για την υγεία του και όλα δείχνουν ότι και ο τρίτος φοιτητής θα πάει πολύ καλά. Όλη η ομάδα, η κ. Φλίγκου, ο κ. Μαραγκός και όλες οι άλλες ιατρικές ειδικότητες, όπως και το νοσηλευτικό μας προσωπικό κατάφεραν να τους σώσουν τη ζωή. Ο πρώτος φοιτητής έχει πάρει εξιτήριο και η δεύτερη φοιτήτρια νοσηλεύεται στην κλινική».

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα. Από την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να εφαρμόσει σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια τα μέτρα που αφορούν την πρόληψη της διασποράς του μικροβίου και τα οποία αφορούν στη φαρμακευτική και εμβολιαστική θωράκιση των στενών επαφών του νοσούντος φοιτητή.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε τους δύο πανεπιστημιακούς χώρους (Ρίο και Κουκούλι) και έδωσε σαφείς οδηγίες για ενημέρωση και πρόληψη για τη μηνιγγίτιδα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν το παραμικρό σύμπτωμα ή θέλουν να ενημερωθούν για το θέμα αυτό μπορούν να καλούν το 1135, που λειτουργεί όλο το 24ωρο, και είναι η γραμμή υποστήριξης για τη δημόσια υγεία του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ.