Για δεύτερη ημέρα παραμένει εξαφανισμένος ο 15χρονος γιος της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών από την Ορεινή Κορινθία. Ο 45χρονος πατέρας του μίλησε στο Live News για το ανήλικο παιδί του και την σύζυγό του που κρύβεται για 4η εβδομάδα.

Η κοινωνική λειτουργός που συνόδευε το παιδί συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Όπως έγινε γνωστό, πήγαινε με τον 15χρονο σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον πατέρα του, που είχε δοθεί την περασμένη Κυριακή, κοντά στο στάδιο «Καραϊσκάκη».

«Το παιδί δεν ήθελα να ακολουθήσει τους αστυνομικούς και να μπει σε αυτήν τη διαδικασία»

Την ώρα που ο 15χρονος το έσκασε, υπήρχε πλήθος κόσμου που έμπαινε στο γήπεδο και πολλοί αστυνομικοί που έκαναν ελέγχους. Ο μικρός όμως, κατάφερε, όπως φαίνεται, αρχικά να κρυφτεί και στη συνέχεια να απομακρυνθεί.

«Ένας φίλος έχει ένα μαγαζί εκεί στο ‘Καραϊσκάκη’ και είπα σε κάποια φάση να τους κεράσω κανέναν σουβλάκι αλλά υπήρχε μια νευρικότητα. Το παιδί με την κοινωνική λειτουργό μπαίνανε, βγαίνανε, μια δυο φορές, Υπέθεσα από τον εγκλεισμό του προηγούμενου καιρού ότι υπήρχε κάποιος εκνευρισμός σε αυτό το παιδί που ήταν τόσο καιρό φυλακισμένος».

Όπως λέει ο 45χρονος, δεν έχει επικοινωνήσει με τον γιο του και δεν ξέρει πού βρίσκεται. Ελπίζει να είναι καλά και ασφαλής.

«Σε κάποια φάση σηκώθηκαν, μετά ήρθε πανικόβλητη η κοπέλα, ‘πού πήγε το παιδί’. Τα έβαλε μαζί μου σε κάποια φάση παρόλο που εγώ προσπαθούσα, ρωτούσα τους αστυνομικούς αν τον είδαν. Άλλος μου έλεγε από εδώ μέσα, πιο πέρα, μέχρι που έχασε την ψυχραιμία της η κοπέλα, μου είπε κάτι για τον εισαγγελέα».

Ο 15χρονος, που πριν από 3 εβδομάδες είχε μιλήσει στο LIVE NEWS, οδηγήθηκε αρχικά σε νοσοκομείο για εξετάσεις και πρόσφατα είχε δοθεί να μεταφερθεί σε δομή ψυχικής υγείας του Πειραιά και να έχει συναντήσεις με τον πατέρα του.

«Θα έπρεπε ήδη η ΕΛ.ΑΣ να έχει εκδώσει (σ.σ. Amber Alert) υστέρα από διάταξη της εισαγγελέως και να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία που έχει στα χέρια της», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ωστόσο, ο πατέρας αρνείται να δώσει τη συγκατάθεσή του.

«Δε θέλει να δώσει βιομετρικά ή σωματικά χαρακτηριστικά του ανηλίκου. Μπορεί όποιος το δει να αναζητήσει και να το πει στις Αρχές. Η Πολιτεία θα έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει και κακώς κανείς από την αστυνομία δεν βγαίνει δημόσια. Να παρέμβουν».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrwcsxr5695)

Αλλάζει στάση ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός»

Όπως λέει ο αυτοαποκαλούμενος «Παλαιοχριστιανός», έχει αποφασίσει να σταματήσει τις συνεντεύξεις για τον τρόπο της ζωής του και στο εξής να μιλάει, όπως τονίζει, μόνο για θέματα που ο ίδιος χαρακτηρίζει ιδεολογικοπολιτικού ενδιαφέροντος.

«Με το προφίλ που έχω ως άνθρωπος δε νομίζω ότι κάποιο κόμμα μπορεί να με εκπροσωπεί. Δε μου έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση, αν μου γινόταν θα το συζητήσουμε».

Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει δείγμα για τεστ DNA και δεν αναμένεται να αλλάξει την απόφασή του.

«Αυτά όλα χρειάζονται μεγάλη συζήτηση. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που θα συμμετέχω στο αφήγημα αλλουνού».

Άφαντη παραμένει για 4η εβδομάδα και η σύζυγος του 45χρονου που κρύβεται από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, όταν φυγαδεύτηκε μαζί με 4 από τα παιδιά της οικογένειας λίγες ώρες πριν την αστυνομική επιχείρηση στο λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας.

Παρά τις εκκλήσεις των στενών συγγενικών της προσώπων, η Σεβαστή δε δείχνει διατεθειμένη να επανεμφανιστεί όσο το θέμα απασχολεί την επικαιρότητα. Οι έρευνες για τον 15χρονο συνεχίζονται αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες, με τον πατέρα του, που δηλώνει άγνοια για τις κινήσεις και τις προθέσεις του, να δηλώνει ανήσυχος.