Συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ γύρω από το υλικό από κάμερες και κινητά τηλέφωνα της ομοφοβικής επίθεσης που δέχτηκαν δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος των Αρχών είναι να εντοπιστούν αυτοί που διέταξαν ή ξεκίνησαν την επίθεση και κυρίως εάν υπήρξε υποκίνηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θεσσαλονίκη: Στην ευρωβουλή έφτασε το θέμα της ομοφοβικής επίθεσης

Το θέμα της ομοφοβικής επίθεσης όχλου στη Θεσσαλονίκη, έφτασε μέχρι και στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής.

Με μεγάλη πλειοψηφία, εγκρίθηκε η πρόταση των Πρασίνων, οι οποίοι ζήτησαν συζήτηση με θέμα «αντί-ΛΟΑΤΚΙ ρητορική και βία: πρόσφατες επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη» και η συζήτηση αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης.

«Υποστηρίζουμε νομικά, ηθικά και ψυχολογικά τα θύματα της πρώτης επίθεσης. Δε γνωρίζω ποιοι, ποιες ομάδες κάνουν αυτές τις επιθέσεις. Η ομοφοβία και η τρανσφοβία είναι πολύ έντονες σε όλη την Ελλάδα. Προσωπικά εγώ και όλη η ομάδα μας έχουμε τη Θεσσαλονίκη ως μια πολύ ασφαλή πόλη για την κοινότητα. Δεν έχουμε δηλαδή συχνά τέτοια περιστατικά και για αυτό η ομοφοβική επίθεση μας βρήκε προ εκπλήξεως», λέει η εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride, Φιλομένη Λιάτσα.

Θέση για τα επεισόδια πήρε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». «Νομίζω τα γεγονότα αυτά έχουν καταδικαστεί από όλους και δικαίως. Εδώ χρειαζόμαστε ως πολιτεία και ως κοινωνία να κάνουμε μια δουλειά σε βάθος. Θεωρώ ότι τα ζητήματα που αφορούν τους νέους κι ιδιαίτερα τους ανηλίκους είναι πάρα πολύ σημαντικά. Έχει δημιουργηθεί υπό τον πρωθυπουργό πρόσφατα μια εθνική επιτροπή να δει το θέμα σε όλη του τη διάσταση».

Απόλυτη καταδίκη για τα όσα θλιβερά είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, με ψήφισμά του

«Είναι πολιτική και θεσμική μας υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ότι κανένας άνθρωπος δε θα φοβάται να περπατά στους δρόμους της πόλης μας, εξαιτίας της καταγωγής ή της εμφάνισής του, να εξασφαλίσουμε ότι καμία σκοταδιστική ή φασίζουσα ομάδα δε θα επιβάλλει καθεστώς λογοκρισίας».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις για την ντροπιαστική αυτή επίθεση.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για νέο προπηλακισμό του 20χρονου ΛΟΑΤΚΙ

Νέα επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη το μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας , δύο 24ωρα μετά την μαζική ομοφοβική επίθεση στην Αριστοτέλους.

Ο νεαρός δέχτηκε φραστική επίθεση από έναν 32χρονο. Φοβούμενος μην συμβούν πάλι τα ίδια, πήρε ταξί και κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

Λίγες ώρες αργότερα ο 32χρονος συνελήφθη.